×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:57
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Consecințele valului de pensionări
După Tăriceanu și Dragnea, restart la dosare pentru Oprea și Ghiță?

Două procese mult urmărite de opinia publică, respectiv cel al președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și cel al președintelui Camerei Deputaților, recte Liviu Dragnea, se vor relua de la zero. Termenul pentru amândoi este 3 octombrie. Asta, pentru că valul pensionărilor pe legi speciale a afectat și Ministerul Justiției. La începutul lunii august, 46 de persoane din totalul celor 119 magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție îndeplineau condițiile pentru pensionare. Printre cei care au decis să se pensioneze, având în vedere că se ia în calcul venitul pe ultimele 12 luni, se află și judecătoarea Anamaria Dascălu, care făcea parte și din completul care avea pe rol dosarul lui Liviu Dragnea. Această decizie a fost luată în acord cu hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului, care a stipulat că „într-un proces penal hotărârea trebuie luată de judecătorii care au fost prezenți la procedura și la procesul de administrare a probelor“. Același lucru se va întâmpla și în cazul celorlalte cazuri de răsunet, având în vedere că la același complet din care s-a pensionat judecătoarea Anamaria Dascălu se judecă și unul dintre dosarele lui Gabriel Oprea și unul al lui Dan Şova. Tot aici se află și un dosar al lui Sebastian Ghiță. Același lucru se va întâmpla și cu dosarul lui Călin Popescu-Tăriceanu, în care acesta este judecat pentru mărturie mincinoasă, tot de Anamaria Dascălu.

Noul președinte de complet, Constantin Epure, a anunțat că judecătoarea Anamaria Dascălu nu va mai face parte din acest complet și că, în aceste condiții, se impune readministrarea probelor. Epure a dat cuvântul procurorului, care a cerut administrarea tuturor probelor din rechizitoriu. Avocatul lui Tăriceanu – care nu s-a prezentat la proces – a arătat că se opune audierii în ședință publică a înregistrărilor din dosar, pe motiv că nu au fost contestate și că nu sunt relevante pentru cauză. „Suntem de acord cu audierea celor 18 martori, dar ne opunem audierii publice a interceptărilor din dosar. Clientul meu nu a negat nicio secundă existența și autenticitatea acestora, astfel că, din punctul de vedere al clientului meu, ascultarea lor publică este nerelevantă“, a susținut apărătorul.

Instanța a stabilit ca procesul să fie reluat pe 3 octombrie, cu audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, care are termen în cunoștință.

Având în vedere că la nivel național sunt sute de cereri de pensionare de la toate instanțele, este de așteptat ca toate dosarele judecate de un magistrat care s-a pensionat să fie reluate de la zero, adică de la momentul administrării probelor. Asta înseamnă că și martorii vor fi reaudiați de noul judecător.

Eduard PascuPublicat Marţi, 05 septembrie 2017
1934
 | 2
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Eduard Dracul
+1
"se vor relua de la zero" - Cand esti jurnalist fara cunostinte juridice... sau poate din interes de manipulare..... A LUA de la zero este o MINCIUNA. Sau administrat probele deja.... se retrag probele ca sa se redepuna?..... Daca aprind un bec la tine in cap tot eclipsa ramane. Se vor reaudia martori importanti din dosar. Adica FIX o sedinta.
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Gmbplay
+4
Justiție rțiala doar pentru borfași.Se muncește mult si cu orice mijloace sa ajungă macar la prescriere.Trăiască frăția dintre penali- avocati-procurori- judecători! Ura,ura,ura!
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Romania nu mai e tara de locuit
+5
Consecinta principala a valului de pensionari este ca romanul cinstit munceste sa le asigure acestor nesimtiti si incompetenti de judecatori si politisti pensii la fel de nesimtite. Judecatorii, ca doamna Dascalu veniti din comunism nici macar nu si-au facut datoria sa dea niste sentinte, din cauza lor se reiau procese, alte cheltuilei din banul public furat din buzunarul cetateanului. Eu propun sa le plateasca pensiile invinuitii ca Dragnea si Tariceanu care au de castigat din pensionarea lor, nu cetatenii care raman cu buza umflata si fara justitie si cu banii luati! Polististii la fel, sunt pline jurnalele de stiri de fapte criminale dar chestorii politiei se pensioneaza pe niste sume uriase, in timp ce din nou cetateanul cinstit este jefuit si omorat pe banii lui! Tudorel sa faca legi ale justitiei care sa apere cetateanul, iar Olguta sa taie pensiile nesimtite nu indemnizatiile mamelor!
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
SOCRATE
+9
IN ROMANIA TREBUIE RELUAT TOTUL DE LA CAPAT. STATUL ESTE DISOLUTIONAT, MAFIOTIZAT SI DECAZUT.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Krixus
+5
Aha - "specialistul" in economie care critica cu manie proletara introducerea condicei de prezenta e in acelasi timp si mare specialist in drept procesual? Mirare mare daca ar fi asa! Printre randurile comentariului razbate oprobiul: cum adica? Cand Kövesi era gata -gata sa le mai faca inca odata pe plac stapanilor sai si sa decapiteze ce a mai ramas din politicienii neobendenti, iaca ca se impiedica de o decizie CEDO.... Deciziile CEDO ar trebui aplicate doare celor care se califica in ochii Gubernatoriatului General, asa-i? A propos: Nu vi se pare cam ciudat ca, in ciuda repartizarii asa-zis aleatorii, toate dosarele adversarilor Binomului sunt judecate cam de aceeasi judecatori? Intamplare sa fie? Atunci eu sunt Papa de la Roma...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Ibrahim @ Krixus
+3
E logic sa judece acelasi judecator toate dosarele grele. Il pensioneaza si scapa multi corupti deodata. 7 dintr-o lovitura, / scapati la o pensionare! Poate zice cineva ca justitia nu si-a facut datoria? E legal.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
G.G.
+9
La fiecare pensionare se va reface urmarirea penala?Adica justitia e personalizata?Un dosar nu poate fi continuat de altcineva?Adica fiecare interpreteaza legea dupa capul lui nu dupa sensul legii.Inca un argument pentru raspunderea penala a magistratilor.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ G.G.
+5
Care "RASPUNDERE a Magistratilor"? NU vedeti ca dl Tudorel NU mai zice nimic, nici Dragnea nici Tariceanu, desi pana acum Dragnea si Tariceanu URLAU pentru Raspunderea magistratilor?! GATA, politicul a batut aplma cu magistratii: "Noi stergem dosarele, voi ne lasati in pace cu "raspunderea magistratilor" ! Liberi ca pasarea cerului, TOTI penalii, adica Dragnea, Taricenau, Ghita, Oprea, Ponta, Udrea, Videanu.... Maine poimaine, TOTI, mai vedem... ciudata pensionarea acestei judecatoare, subit si dintr-o data, cand la ea erau TOATE dosarele greilor de la putere...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir
+1
Am inteles schema coruptilor din politica, la anul iese la pensie si noul judecator si tot asa pana se prescrie fapta. Tudorel Toader este marele maestru al coruptiei! Mai da el o lege prin care se interzice procurorilor si DNA sa se atinga de coruptii cu carnete de partid si s-au scos. Nu ne ramane decat sa facem o revolutie cat mai sangeroasa, ca sa le piara bestiilor pofta de coruptie pentru 1000 de ani cel putin.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin
-1
Pai ce , ei e mai prosti decat Dragnea si Tariceanu ?
Publicat Marţi, 05 septembrie 2017
+Răspunde
michael
-1
Pai DA, daca nu se prescriu faptele, vor fi condamnati in lipsa, fiindca intre timp au decedat ! Justitia este pe urmele lor !!!
Publicat Marţi, 05 septembrie 2017
+Răspunde
Nas'ty
+3
Dupa ce au jefuit pana au bagat tara in faliment, trebuie "premiatzi" prin schimbare de judecatori pana cand faptele[hotziile] se prescriu, iar noi o sa pribegim prin lumea larga pentru a avea o paine!
Publicat Marţi, 05 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ Nas'ty
+4
Corect!! Intrebare: de cati Judecatori iesiti la Pensie e nevoie, pana se PRESCRIU Faptele penale ale lui Dragnea si Tariceanu?!
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Gmbplay @ Nas'ty
+1
Poporul rroman i-a trimis in parlament pentru a vota legi favorabile pentru ei.Spor la votat!
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Provocare pentru Ziare.com și Coldea
Publicat acum 15 ore şi 57 minute
Compania Tarom, o afacere în familie
Publicat acum 16 ore şi 46 minute
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 56 minute
Lovitură pentru fumători
Publicat acum 15 ore şi 49 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 14 minute