După uragan, ca la apocalipsă (Video)

Irma, cel mai puternic uragan format în Oceanul Atlantic, a provocat deja pagube materiale imense și a secerat mai multe vieți.

Informațiile de la acest moment arată că cel puțin nouă persoane au decedat și alte 23 au fost rănite după ce uraganul a devastat insulele din estul Caraibelor.

Case, drumuri și sisteme de comunicație sunt distruse.
Mai mult de jumătate din insula Puerto Rico a rămas fără electricitate, peste 900.000 de persoane neavând energie electrică.

Irma a cauzat inundații majore în insula Barbuda.

Cel puțin o persoană a fost ucisă în Barbados, iar alte două în insulele franceze St. Martin și St. Barts. Gaston Browne, premierul insulelor Antigua și Barbuda, a calificat daunele ca fiind ”absolut devastatoare”. Oficialul a estimat că ”95% dintre proprietăți au suferit un anumit nivel de daune”.

Multe dintre casele din Barbuda nu au fundație de ciment și au acoperișuri prost construite din lemn.
Conform lui Browne, multe dintre ”case și-au pierdut acoperișurile, iar altele au fost complet demolate”.

Un expert în uragane Kerry Emanuel a calculat că Irma are o forţă de aproximativ 7 miliarde de waţi — de două ori energia tuturor bombelor folosite în al doilea război mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.