E concurs: Liberalii cer și ei audierea lui Dragnea

Senatorul PNL Florin Cîţu a solicitat, duminică, audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, de către Comisia de anchetă a rectificărilor din 2016, susținând că Dragnea însuşi a cerut guvernului şi premierului Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru Ministerele Dezvoltării şi Agriculturii.

Solicitarea vine în contextul în care chiar liderul PSD a cerut în mod expres constituirea unei Comisii de anchetă parlamentară care să ancheteze rectificările bugetare pozitive din 2016, iar lui Cioloş i-a solicitat să răspundă în faţa acestei comisii despre o presupusă „gaură” în buget de aproximativ 10 miliarde de lei.

Cîţu îşi fundamentează acuzaţiile la adresa lui Dragnea prin mai multe citate din declaraţiile publice ale acestuia, precum şi printr-un citat dintr-o declaraţie de pe contul de Facebook al liderului PSD, care în 23 noiembrie 2016, ziua în care a fost prezentată OUG nr.86/23.11.2016, posta următorul mesaj: „Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvenţiile către fermieri. Este o măsură bună pe care PSD a prevăzut-o în programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiţi şi aceşti bani ar trebui să meargă către români. Ar fi şi o reparaţie pentru dispreţul cu care tehnocraţii i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvenţiilor”, relatează Mediafax în pagina electronică.

„Propun audierea la comisiile reunite pentru buget şi finanţe ale Camerei deputaţilor şi a Senatului a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. (…) Liviu Dragnea a cerut Guvernului şi premierului Dacian Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru cele două ministere, cel al Dezvoltării şi cel al Agriculturii”, a precizat Cîţu într-un material intitulat „Raport asupra rectificărilor bugetare din 2016”, pe care l-a publicat duminică pe blogul său.

Pe lângă Dragnea, senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dîncu, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a lui Viorel Ştefan, actual ministru de Finanţe şi preşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, precum şi a lui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii şi membru PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.