E licitație pentru UNPR: Ce oferă Dragnea

UNPR este curtată în aceste zile de PNL, fiind luată în calcul inclusiv varianta fuziunii, dar nici PSD nu este dispus să renunțe prea ușor la traseiștii lui Gabriel Oprea.

Președintele PSD Liviu Dragnea pare să fi renunțat să mai discute cu liderii UNPR, lansând oferta la bucată. Dragnea se adresează direct parlamentarilor acestei formaţiuni cărora le face oferta de a rămâne alături de PSD şi va ”vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”.

”Noi avem o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR, foarte bună. Am avut o susţinere guvernamentală împreună şi, după ce a picat guvernul nostru, în Parlament am avut o majoritate care a funcţionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care să ne folosim de nişte parteneri şi apoi să-i aruncăm. Noi am fost dispuşi, suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”, a declarat Dragnea, într-un interviu pentru DC News.

Dragnea le-a mai transmis parlamentarilor uneperişti că PNL vrea să îi tragă pe sfoară şi că ”unul sau doi din conducerea UNPR” negociază de fapt cu liberalii în interes personal, nu de partid. ”Planul este aşa: să-i păcălească cu fuziunea, nu-mi dau seama exact care-i interesul lor acum, poate Bucureştiul sau altceva, şi după fuziune – să zicem că se realizează fuziunea, ei nerealizând încă nici fuziunea PNL – PDL, să le spună că nu le mai pot da 18 mandate, nici măcar 10 şi, eventual, dacă se dă un mandat sau două pentru cineva din conducerea UNPR, restul să nu-i intereseze pentru că este stilul cunoscut (…) În continuare oferta noastră este deschisă de discuţii. Avem toată vara la dispoziţie să discutăm, să aşezăm lucrurile şi să vedem cum fiecare parlamentar se integrează în organizaţia noastră”, a mai susținut liderul PSD.

Dragnea a dezvăluit că și el a propus UNPR să fuzioneze, ofertă la care nu a primit răspuns. ”Eu, de exemplu, dacă nu greşesec, de o lună, o lună şi ceva, dacă nu chiar două luni, i-am propus domnului Steriu (Valeriu Steriu, preşedintele UNPR – n.r.) proiectul de fuziune între PSD şi UNPR. De asta am rămas surprins, că despre fuziunea PSD – UNPR n-am primit un răspuns clar, în schimb se cochetează cu fuziunea PNL – UNPR”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că oferta făcută rămâne valabilă. ”Eu n-am retras-o. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, toate aceste discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL (…) Eu nici nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.