E oficial: PDL boicotează o acţiune constituţională, democratică

PDL a decis, oficial, să boicoteze referendumul, o acţiune perfect constituţională şi democratică. Astfel, Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să-şi îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu. Pedeliştii au decis însă să-şi păstreze reprezentanţii în secţiile de vot.

Băsescu a declarat, luni, că „trebuie făcut tot ce se poate” pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie.

„Dacă s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat şi atunci trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul să nu se valideze şi oamenii ăştia să răspundă. (…) Mă voi consulta cu cei de la PDL”, a spus Băsescu la B1 TV. 

Declaraţia lui Băsescu a fost făcută după ce tot el afirmase că vrea ca alegătorii să se prezinte la vot. Acum, însă, văzând că nu are nicio şansă să câştige referendumul, speră să se întoarcă la Cotroceni prin nevalidarea referendumului.

Cum s-a răzgândit din nou Băsescu „în cinci minute”

Traian Băsescu a susţinut miercurea trecută că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

„Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart”, a spus Băsescu la gandul.live.

Băsescu a spus atunci că lideri PDL consideră că nu trebuie să fie obligaţia preşedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL şi a majorităţii parlamentare care l-a suspendat.

„Iar eu spun că nu. Eu îi chem pe români să vină la vot nu în calitate de preşedinte cu un procent mai mic sau mai mare în sondaje, ci în calitate de cetăţeni”, a spus Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.