EBA: Stolojan, în loc să se retragă la pensie, îşi doreşte un loc călduţ în PE

Elena Băsescu răspunde acuzaţiilor europarlamentarului PDL Theodor Stolojan. Deranjată după ce acesta a afirmat că, în cinci ani, Elena Băsescu nu a fost niciodată raportor al PE, iar Preda doar o dată, EBA spune că Stolojan este „jenant”.

„Ceea ce spune domnul Stolojan este de-a dreptul jenant. Dânsul, ca şi şef de delegaţie, putea cumva să mă ajute să devin membru plin într-o comisie mult mai devreme, însă dânsul, aşa cum l-aţi auzit, spune că este îngrijorat de ceea ce vine după generaţia dânsului. Adică, în loc să se retragă la pensie, îşi mai doreşte un loc călduţ în Parlamentul European, alături de cine îi este dânsului foarte bine, aţi văzut în presa de cancan”, a comentat fiica preşedintelui.

Elena Băsescu s-a arătat deranjată de birocraţia de la Bruxelles, arătând că acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu a dorit să mai candideze ca independent la europarlamentare.

Fiica preşedintelui a precizat că, în momentul în care cineva ajunge la Parlamentul European ca şi independent, durează efectiv doi ani şi jumătate până când acesta este primit ca membru plin într-o comisie şi i se alocă un raport.

„Exact asta am păţit şi eu în 2009, pentru că este o procedură foarte complicată”, a spus ea, adăugând că nu a avut multe rapoarte, dar a avut suficiente, în jur de opt.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.