EBA vrea procurori europeni să-l apere pe taică-su de popor

Elenei Băsescu nu-i ajunge faptul că haitele de procurori s-au năpustit asupra oamenilor care au votat pentru alungarea lui taică-su din fruntea ţării, ea vrea şi procurori europeni care să facă acelaşi lucru, să bage frica în oameni astfel încât nimeni să nu mai îndrăznească vreodată să voteze împotriva clanului Băsescu! În acest sens, EBA a interpelat Comisia Europeană cu privire la modul în care viitorul Parchet European va acţiona pentru “funcţionarea statului de drept în România” şi pentru “prevenirea unor atacuri precum cele din iulie-august 2012 asupra unor instituţii fundamentale” (aşa cum interpretează ea şi ceilalţi portocalii votul majoritar pentru demiterea lui Băsescu!).

Astfel, pe 17 septembrie 20102, Elena Băsescu a adresat o întrebare cu solicitare de răspuns scris adresată Comisiei, având drept subiect “Instituirea Parchetului European în contextul necesităţii respectării statului de drept în UE”.

“Aşa cum prevede articolul 86 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, Uniunea poate institui un Parchet European în scopul de a combate infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. Atribuţiile Parchetului European pot fi extinse printr-o decizie a Consiliului European pentru a include combaterea criminalităţii grave de dimensiune transfrontalieră.

În discursul despre starea Uniunii, pe care Preşedintele Comisiei l-a adresat Parlamentului European, acesta a făcut referire la necesitatea instituirii Parchetului European în viitorul apropiat. Preşedintele Comisiei a motivat această intenţie în contextul nevoii respectării statului de drept în Uniunea Europeană.

Având în vedere atacurile, din perioada iulie-august 2012, asupra unor instituţii fundamentale pentru respectarea şi funcţionarea statului de drept din România, cum consideraţi că ar putea acţiona Parchetul European pentru a preveni asemenea acţiuni pe viitor?”, cere socoteală fata lui Băsescu Comisiei Europene.

Viviane Reding îi dă peste bot

Pe 24 octombrie, a venit răspunsul din partea comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding, prietena lui Traian Băsescu şi a Monicăi Macovei, care însă de data aceasta i-a retezat-o scurt botoasei prezidenţiale, dându-i de înţeles că “sula n-are de-a face cu prefectura”!

“În conformitate cu articolul 86 alineatul (1) din TFUE, se va institui Parchetul European pentru combaterea infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE.”

Aşadar, EBA a rămas cu buzele şi mai umflate, taică-su trebuind să se descurce cu procurorii din ţară care îi mai sunt, încă, slugi credincioase!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marian Ghiteanu 46 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.