Echipa Cotidianul TV, reţinută de poliţie după ce a filmat turismul electoral din Voluntari, Ilfov (VIDEO)

Judeţul Ilfov, oraşul Voluntari, unul dintre punctele în care PSD îşi exercită forţa, este şi un mediu în care turismul electoral se simte ca la el acasă.

Grupări de câte 10 oameni au păzit pe întreg parcursul zilei electorale trei secţii de votare aflate la distanţe de câteva zeci de metri una de alta, pentru a-i sfătui pe alegători cu cine să voteze. Alte echipaje făceau ture cu maşinile, ca să aducă noi oameni la vot. Teoretic, ar fi fost vorba de „rude sau prieteni ce nu aveau mijloc de transport pentru a ajunge la vot”.

Atunci când a apărut în zonă echipa de filmare Cotidianul TV, grupurile de activişti electorali au început să se agite. Mai ales că echipa Cotidianul a filmat un incident între un membru al comisiei de votare şi un membru al grupului de activişti, căruia i s-a reproşat că s-a perindat prin faţa secţiei de votare pe parcursul întregii zile, alături de colegii lui, probabil pentru a influenţa intenţia de vot a alegătorilor. Informaţiile ne-au fost confirmate şi de observatorii prezenţi în fiecare secţie de votare ne-au declarat că au apelat 112 pentru ca aceste grupări să fie îndepărtate de lângă secţii.

Unul dintre observatori ne-a declarat că un reprezentant al poliţiei a încercat să îl intimideze, spunându-i „să o lase mai moale şi să nu mai stea afară”. A avut noroc, scăpând doar cu încercarea de intimidare. Echipa Cotidianul TV n-a avut acelaşi noroc şi a fost reţinută de poliţie, timp de o jumătate de oră, la secţia de votare din cadrul Şcolii generale nr. 1 din Voluntari, pe motiv că nu ar fi avut voie să filmeze în secţia de votare (deşi avea acreditare). Echipa Cotidianul TV a fost lăsată să plece abia după ce a venit la faţa locului un superior al poliţiştilor, care însă nu s-a prezentat.

Un alt observator, de la o secţia de votare vecină, ne-a spus că a văzut într-una din maşinile suspecte liste cu nume de persoane.

O altă problemă observată de echipa Cotidianul.ro: existenţa lână secţiile de votare a numeroase afişe electorale cu Victor Ponta.

De remarcat este şi faptul că la secţiile de votare din Ilfov, Voluntari, numărul votanţilor s-a dublat în intervalul orar 13-16, crescând de la 600 la peste 1.000 de votanţi. Ilfov este judeţul cu prezenţa cea mai ridicată la vot în turul 2.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.