Economia Germaniei a încetinit

Creşterea economiei Germaniei a încetinit în trimestrul trei la 0,3%, de la 0,4% în trimestrul anterior, din cauza exporturilor şi investiţiilor mai slabe ale companiilor, avansul fiind susţinut de consumul intern, potrivit datelor Biroului Federal de Statistică care au confirmat estimările iniţiale.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, economia a avansat cu 1,3%, cel mai scăzut ritm după cel consemnat în trimestrul al treilea din 2015, din cauza încetinirii creşterii economice a Chinei şi a recesiunilor din alte economii emergente, care au impact asupra exporturilor, relatează MarketWatch, potrivit Bursa.

Consumul privat a crescut cu 0,6% comparativ cu trimestrul al doilea, fiind susţinut de şomajul scăzut, majorarea salariilor şi preţurile mici ale energiei, porivit sursei citate.
Consumul guvernamental a avansat cu 1,3%, pe fondul cheltuielilor mari legate de numărul record al migranţilor care au intrat în ţară, informează MarketWatch.
Guvernul a alocat deja 6,1 miliarde de euro din excedentul bugetar din acest an pentru a finanţa cazarea şi alte costuri legate de sutele de mii de oameni care s-au refugiat în Germania, cea mai mare economie a Europei.

Investiţiile în maşini, echipamente şi vehicule au scăzut cu 0,8% faţă de trimestrul al doilea, în timp ce investiţiile în construcţii s-au redus cu 0,3%.

Exporturile au urcat cu 0,2%, dar importurile au avansat cu 1,1% faţă de trimestrul precedent, semn al cererii interne solide, relatează MarketWatch.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.