Ecouri ale numirii lui Dacian Cioloş în locul lui Victor Ponta

Scrisoare deschisă către președintele României, Klaus Iohannis

Domnule președinte,

În anul 2004 , Diaspora Română din Statele Unite l-a susţinut pe Traian Băsescu pentru funcţia de Preşedinte al României şi, imediat după alegeri, acesta şi-a declarat adeziunea fără rezerve la valorile alianţei euro-atlantice.

În 2009, Traian Băsescu a câștigat cel de-al doilea mandat datorită voturilor Diasporei. Sucit cu 180°, un trădător şi un ingrat din născare, Traian Băsescu a uitat apoi cine i-a dat toate şi l-a criticat pe recentul ambasador american în România pentru faptul că acesta le-a transmis protestatarilor români „să stea în stradă şi să apere democrația”. Traian Băsescu se teme de strada românească şi de mânia ei.

Dvs., domnule Klaus Iohannis, sunteţi mai perfid decât fostul preşedinte şi vă feriţi să vă certaţi cu strada şi cu ambasadorii americani. Cu tăcerea dvs. de nucă fără miez încercați să-i păcăliţi pe toţi şi să promovaţi interesul exclusiv al sponsorilor dvs. euro-birocraţi de la firma bruxelleză Jean-Claude Juncker&Co. Atât şi nimic mai mult.

Aţi minţit electoratul român că aduceți un suflu nou în ţară, un suflu liberal. N-aţi adus nimic altceva decât regimul birocrato-cleptocrat instalat în ultimul deceniu la comanda Uniunii Europene. Mai precis, aţi adus în România brandul George Sörös, cel recent dat afară cu picioare în fund din demna Ungarie.

Premierul numit de dvs. şi ”tehnocraţii” săi sunt guvernul predării necondiţionate a României în mâinile capitalului internaţional. Este guvernul apocaliptic al României. Adevăratul nume al premierului Cioloş este Ciörös, premierul lui George Sörös.

Prin dvs., Sörös şi finanţa mondială au confiscat strada, poporul şi viitorul României. Prin numirea premierului Ciörös v-aţi asumat culpa istorică de a fi groparul României. Cel care a pus jugul final pe grumazul românilor sau – cum spunea recent despre fostul comisar Cioloş, Ilse Aigner, ministrul german al Agriculturii, ”un nou monstru birocratic” pripăşit la Bruxelles.

Domnule preşedinte, aţi ratat o mare şansă. Aţi avut şi opţiunea de a numi un prim-ministru patriot agreat de ţara noastră adoptivă, Statele Unite ale Americii. Numele lui este Călin Georgescu. Aţi ratat şansa de a fi un preşedinte autentic al intereselor României şi al viitorului ei în marea comunitate de pe ambele maluri ale Atlanticului. Păcat.

Dar, în ce vă priveşte, strada românească, cea care face şi desface preşedinţi, nu şi-a spus, încă, ultimul cuvânt.

O veţi simţi în curând acolo unde doare mai tare!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.