Edi Grosu, rezultat de excepţie în Turul Italiei

Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a obţinut un rezultat de excepţie în etapa a 13-a din Il Giro. El s-a clasat pe locul 5 (un loc extraordinar ţinând cont că este debutant într-un Grand Tour şi că face parte dintr-o echipă de categorie secundă) în urma unui sprint masiv pe care l-a gestionat foarte bine. Mai trebuie spus că Grosu nu a avut pe ultimii5 kmnicio susţinere, şi evident nici lansator la sprintul final. Tot ce a făcut a fost pe cont propriu. Câştigătorul etapei, Sacha Modolo (Lampre Merida), a avut până cu 150 de metri înainte de linia de sosire doi lansatori. Etapa a fost una plină de evenimente, cu3,2 kmînainte de finish s-a produs o căzătură masivă în grupul rutierilor de clasament general, ceea ce a dus la modificări mari în clasamentul general. Doar căzăturile care se înregistrează în ultimii3 kmnu afectează timpul rutierilor, care sunt cronometraţi la fel ca primii clasaţi în etapă. Pentru prima oară în carieră, Alberto Contador pierde tricoul de lider, acesta fiind preluat de Fabio Aru. Tot ce s-a întâmplat în etapă, convulsiile din clasamentul general şi alte evenimente, în cronica pe larg a etapei de mâine dimineaţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.