Ediţie aniversară: 10 ani de FânFest

Asociaţia Alburnus Maior împreună cu voluntarii Campaniei Salvaţi Roşia Montană vă invită la FânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România. Sunteţi aşteptaţi la Roşia Montană între 13 şi 16 august cu o serie largă de evenimente, programul de anul acesta cuprinzând concerte live, expoziţii, filme documentare, tururi ghidate şi cea mai mare întrunire a activiştilor din România în cadrul forumului social de activism.

Ediţia aniversară din vara aceasta sărbătoreşte 10 ani de festival, de solidaritate cu lupta localnicilor din Roşia Montană, neclintiţi în calea celui mai mare proiect minier de extragere a aurului din Europa. Roşia Montană priveşte spre viitor, spre noi începuturi, un viitor care pune în valoare respectul faţă de natură şi patrimoniu natural şi spiritul civic născut aici.

În acest an, Muzica FânFest aduce împreună pe scena festivalului numeroşi artişti atât de la noi, cât şi din alte ţări. Îi vom putea asculta pe Travka, Iordache, Harry Tavitian, Fine it’s Pink, Riddim Colony (HU), Crowd Control, Pietonu, Diamonds are Forever, Mere, Omu Gnom, Sang Conteste (FR), Nemesis (FR), grupul de percuţie Bălaşa şi sZempol Offchestra. În zona de FânFest Lounge vor mixa: Blanilla, Chuck Borris, Deeproots, Dex, Digital Selekta, Dubase, High Kulture, Injektah, Irie Warriors, Levy, Low Freq, Madliquid, Mighty Boogie, Mike Vato, MRK, Musai Soundworks, Newgotti, PUIU, Tomma Alistar, UFE, Un Guru şi ZO.

În cadrul Forumului Social de Activism se va face auzită vocea comunităţilor ce se opun proiectelor miniere din Columbia, Franţa, Grecia şi Peru. Invitaţii speciali veniţi din aceste regiuni vor prezenta luptele ce au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Un subiect intens dezbătut în cadrul forumului vor fi tratatul TTIP şi mecanismul ISDS prin care companiile pot da în judecată state, aşa cum a anunţat că va face şi compania canadiană ce a încercat să distrugă Roşia Montană. Invitaţii la forum vor răspunde la întrebări şi vor aduce lămuriri privind aceste proceduri netransparente ce pot priva bugetul unui stat de miliarde de dolari.

Toţi invitaţii ce au luat parte la cele 10 ediţii ale festivalului au făcut-o pro-bono, un motiv în plus să le mulţumim nu doar pentru participare, dar şi pentru mesajul lor angajat social, sursă de inspiraţie şi motivaţie. Peste 300 de muzicieni, 30 de autori, 20 de trupe de teatru, 60 de producători de filme, 1500 de voluntari, 40 000 de participanţi şi un deceniu de muncă voluntară ne-au arătat că implicarea civică are puterea să ţină munţii în loc.

Vizitaţi pagina web a evenimentului: www.fanfest.ro sau pagina de Facebook

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.