Efectul campaniei asupra televiziunilor: Uite emisiunea, nu e emisiunea!

Postul B1 TV a anunțat că va difuza sâmbătă seară reluarea unei emisiuni realizată de Robert Turcescu pe tema candidatului la prezidențiale ofițer acoperit, pe care îl anunța Băsescu, pentru ca, la câteva ore, să precizeze că de fapt nu mai difuzează emisiunea, invocând că nu vrea să interfereze în campania electorală.

Pentru a nu interfera cu campania electorală, B1 TV a decis anularea difuzării în reluare a emisiunii “Sub semnul întrebării”, ediţia din 11 septembrie, a anunțat postul sâmbătă. Emisiunea respectivă, în care Robert Turcescu l-a avut invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu, poate fi însă urmărită integral pe site-ul b1.ro, la secţiunea Înregistrări, mai precizează același post.

Anterior, B1 TV anunțase că sâmbătă, de la ora 21:00, transmite „o emisiune document” pe tema ofițerului acoperit: “Sub semnul întrebării”, cu Robert Turcescu și Mihai Răzvan Ungureanu. În acea editie, s-au spus multe lucruri care s-au petrecut de curând, ca un fel de profeție, anunța postul de știri într-un comunicat.

Portalul stiripesurse.ro invocă sâmbătă un „zvon”, potrivit căruia PSD ar fi implicat în oprirea emisiunii.

În respectiva emisiune Turcescu dădea indicii clare că Traian Băsescu se referă la Victor Ponta când vorbea de candidatul ofițer acoperit, fostul realizator TV interesându-se dacă un magistrat care a fost și ofițer acoperit a încălcat legea și cum poate fi dezvăluit legal acest lucru. După acea emisiunea, Turcescu s-a „eliberat”, forțat sau nu, spunând că a fost locotenent colonel sub acoperire, iar la începutul acestei săptămâni, Băsescu anunța că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 în timp ce era procuror, lucru care contravine legii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.