×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:17
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Studiu
Efectul pe care l-ar avea vitamina B3

Consumul de vitamina B3 ar putea preveni pierderile de sarcină și problemele la naștere, sugerează un nou studiu, potrivit BBC. Oamenii de știință de la Victor Chang Institute din Sydney au numit descoperirea ca fiind „cu dublă bătaie“ , de vreme ce au descoperit atât cauza, cât și soluția preventivă. Cu 7,9 milioane de copii născuți cu defecte în fiecare an în întreaga lume, cercetătorii speră ca descoperirea lor să fie vitală. Oamenii de știință au analizat ADN-ul în cazul a patru familii unde mamele au suferit mai multe pierderi de sarcină sau copiii s-au născut cu malformații la inimă, rinichi, vertebre etc. Ei au descoperit mutații în două gene care au cauzat copilului deficiențe, într-o moleculă vitală care permite celulelor să genereze energie, iar organelor să se dezvolte normal.

Profesor Sally Dunwoodie, care a condus echipa, spune că aceste mutații descoperite la șoareci pot fi corectate dacă mama gravidă ia niacină (vitamina B3). „Cresc nivelurile acelei molecule și șansele să fie prevenite pierderile de sarcină și malformațiile. E un fel de bypass al problemelor genetice“, spune aceasta. „Se întâmplă foarte rar ca același studiu să descopere și cauza, și cum se poate preveni. Iar modalitatea de prevenire este foarte simplă, este o vitamină.“
Dr. Katie Morris, expert medicină fetală la universitatea din Birmingham, spune însă: „Deși este uimitoare, această descoperire nu poate fi tradusă în recomandări pentru femeile gravide, care, cel mult, pot avea deficiențe de B3. Dozele folosite în această cercetare au fost de 10 ori mai mari decât doza recomandată zilnic pentru femei“. Specialistul adaugă că efectele secundare ale acestei doze uriașe nu sunt cunoscute, având în vedere complicațiile unei sarcini care apar deseori din cauza unei interacțiuni complexe a mai multor factori.

Prof. Jean Golding de la Universitatea din Bristol a numit studiul „o operă solidă“, dar a cerut continuarea cercetărilor pentru că, totuși, cercetarea se bazează pe datele genetice a patru familii și pe șoareci. Pe de altă parte, prof. Dunwoodie recomandă femeilor gravide să ia multivitamine, care includ și cele 18 mg. de vitamina B3 recomandate. (A.T.)

Publicat Duminică, 20 august 2017
1041
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 17 ore şi 32 minute
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 15 ore şi 52 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 18 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 34 minute