Egiptul cumpără cele două nave Mistral

Egiptul a semnat astăzi cu Franța contractul de cumpărare a celor două nave de război Mistral, relatează AFP, care citează surse din anturajul premierului Manuel Valls, aflat în vizită la Cairo, potrivit Bursa.
Președintele francez Francois Hollande anunțase la 23 septembrie că s-a pus de acord asupra acestei vânzări cu omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi.

Surse din anturajul ministrului francez al apărării vorbeau despre o sumă de circa 950 de milioane de euro pentru achiziționarea acestor două nave de proiecție și comandament (BPC), foarte sofisticate.

Grupul francez „DCNS tocmai a semnat cu marina egipteană contractul de vânzare a celor două nave Mistral în prezența domnilor Sissi și Valls”, a declarat agenției franceze de presă un membru al anturajului premierului Manuel Valls, după terminarea întrevederii sale cu președintele egiptean la Cairo.

Cele două nave de război de tip Mistral au fost iniţial destinate Rusiei, care urmează să compenseze costul anulării contractului rus din cauza crizei din Ucraina, relatează Reuters în pagina electronică.

Vânzarea către Rusia a celor două bastimente de proiecţie şi comandament (BPC), încheiată în 2011, în mandatul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, era estimată la suma de 1,2 miliarde de euro, dintre care Rusia a plătit deja două treimi.

François Hollande a suspendat anul trecut livrarea celor două nave de război din cauza tensiunilor dintre Occident şi Rusia în criza ucraineană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.