El ar putea fi președinte executiv al UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la încheierea lucărilor Congresului UDMR, că actualul secretar general al Uniunii, Kovacs Peter, are șansele mari să devină președinte executiv.

”În mintea mea, în acest moment, nu există un președinte executiv, dar Kovacs Peter are șanse uriașe să devină președinte executiv. Dar astăzi nu putem vorbi despre acest subiect, ci cel mai devreme în mai, când vom pregăti CRU. Dar, sigur, dvs. puteți trage concluzii, face analize. Există foarte mulți oameni valoroși în UDMR și Kovacs Peter sigur că pornește din pole-position, dacă se poate spune așa”, a declarat Kelemen Hunor.

La rândul său, Kovacs Peter a declarat pentru Agerpres: ”Președintele executiv este nominalizat de către președinte. Deciziile privind persoana președintelui executiv se vor lua în perioada următoare, până acum n-a fost o prioritate”.

Congresul UDMR a decis renunțarea la funcția de vicepreședinte politic, deținută în prezent de Borbely Laszlo, și revenirea la Prezidiul Executiv, în locul Secretariatului general. Totodată, Congresul l-a revalidat în funcția de președinte pe Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.