Elena Hosu va asigura interimatul la DIICOT

După demisia Alinei Bica, cea care va asigura interimatul ca şef al DIICOT este Elena Giorgiana Hosu, procurorul-șef adjunct al Direcției, sub coordonarea Procurorului General, Tiberiu Nițu, potrivit B1.ro. Elena Hosu va asigura interimatul până cand ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, va propune un nou șef al instituției. Nu este exclus ca acesta să fie chiar Elena Hosu. Surse din rândul procurorilor DIICOT spun că arestarea Alinei Bica a afectat imaginea instituției, chiar dacă faptele acesteia nu au legătură cu perioada în care a condus instituția.

Elena Giorgiana Hosu a fost audiată de secţia de procurori a CSM în luna mai a anului trecut când a fost propusă pentru funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT. Atunci, Hosu a obţinut avizul pozitiv al CSM chiar dacă nu a primit toate voturile membrilor secţiei de procurori şi a avut o prestaţie destul de ştearsă. Vorbind de confiscarea extinsă Elena Hosu a declarat atunci că deşi legea este în vigoare ea nu se aplică.

În proiectul său de management, aceasta a precizat că unul dintre obiectivele sale strategice este o practică judiciară unitară. Hosu a dorit şi crearea unei structuri de poliţie judiciară proprie, similară DNA.

Propusă de premierul Victor Ponta pentru funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT, Elena Hosu avea o experienţă de 17 ani ca procuror, dar şi experienţă managerială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.