Elena Moşuc, aplaudată îndelung la Festivalul Internaţional al Artei Lirice

Sala “Thalia” a găzduit recent primul eveniment din cadrul celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artei Lirice, ce se desfăşoară la Sibiu, în perioada 10-28 septembrie.

Spectacolul OperFado i-a avut protagonişti pe soprana Elena Moşuc, cântăreţul de fado Gonçalo Salgueiro şi Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat din Sibiu, condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea.

Prima parte a spectacolului a avut un program axat în principal pe muzica fado, o premieră atât pentru festival, cât şi pentru orchestra sibiană. Publicul, aflat şi el în faţa unui moment inedit, a aplaudat îndelung prestaţia artiştilor de pe scena Sălii “Thalia”. După pauză, opera şi-a reluat rolul principal, programul fiind punctat de compoziţii semnate Amilcare Ponchielli, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti.

Elena Moşuc şi Goncalo Salgueiro în spectacolul OperFado

Finalul concertului a fost rezervat musical-ului The Phantom of the Opera interpretat cu o acurateţe şi fineţe vecină cu perfecţiunea, atât de solişti, cât şi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

“Aseară am participat la un spectacol unic, în care coordonata principală a reprezentat-o sensibilitatea şi perfecta armonie a conţinutului muzical. Această provocare lansată muzicienilor şi publicului s-a bucurat de o realizare excepţională, protagonişitii s-au implicat cu dăruire în actul artistic. Publicul tânăr şi mai puţin tânăr a fost fascinat de această incursiune cu totul unică şi originală în universul teatrului liric”, a declarat după spectacol muzicologul şi compozitorul Irina Hasnaş.

Cei doi solişti şi dirijorul Gabriel Bebeşelea au fost îndelung apaludaţi

Programul festivalului continuă vineri, 12 septembrie, tot la Sala “Thalia” cu începere de la ora 19.00, cu un spectacol de operă pentru copii, o adaptare după Don Pasquale de G. Donizetti.

Opera Naţională din Timişoara revine la Sibiu cu un spectacol nou: Faust, un spectacol de operă în 5 acte realizat după drama omonimă de Goethe, muzica fiind compusă de Charles Gounod.

Festivalul Internaţional al Artei Lirice, ediţia a 13-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.