Elena Udrea a fugit peste graniță cu zece bărbați

În lipsa unor proiecte sustenabile pe care să le prezinte convingător, candidații la alegerile parlamentare se întrec la concursul „oglinjoară, oglinjoară care-i mai ridicol din țară”. Au ridicat stindardul mesajelor penibile și îl țin bine liberalii, Elena Udrea și Traian Băsescu, în vreme ce social-democrații gâfâie să-i ajungă.

O scurtă trecere în revistă a mișcărilor din această campanie se dovedește mai mult decât grăitoare. După ce a fost „bună pentru România” în campania pentru prezidențiale, slogan care a generat numeroase comentarii cu iz sexual, candidatul Elena Udrea asuprește zilnic ochii alegătorilor în campania pentru parlamentare cu o altă zicere, de „femeie”, însoțită de o imagine edificatoare: „Elena Udrea o femeie cât 10 bărbați”.

„Femeia” Elena Udrea – superioară după cum se știe a „zece bărbați” la numărătoarea dosarelor sale penale – a explicat că s-a urcat pe cântar cu Liviu Dragnea și Vasile Blaga, care nu au egalat-o ce-i drept la palmaresul penal din dotare. „În toată activitatea mea politică, am demonstrat că sunt o femeie puternică, determinată şi, poate cel mai important, curajoasă. Mai mult decât foarte mulţi auto-intitulaţi bărbaţi din politică. Ştiu ce trebuie făcut pentru ca această ţară să redevină o democraţie în adevăratul sens al cuvântului”, și-a justificat Udrea alegerea sloganului, după zece ani de-a dreapta lui Traian Băsescu.

Dar pentru că granițele României au devenit între timp prea strâmte, Elena Udrea s-a scos la export. Astfel cei interesați de situația fierbinte din Republica Moldova generate de alegerea lui Igor Dodon și care au dorit zilele trecute să se informeze accesând presa de peste Prut au fost loviți în plină figură de decolteul Elenei Udrea, „o femeie cât zece bărbați”. Candidat la parlamentare în București, Udrea s-a cocoțat pe site-ul unimedia.info, care se descrie drept „portalul de știri nr.1 din Moldova”. Exportul nu este unul întâmplător, ci unul care vine la pachet cu campania asiduă peste Prut a noului cetățean moldovean Traian Băsescu.


Cu cetățenia în buzunar, Băsescu a trecut în weekend-ul abia încheiat granița pentru o întâlnire electorală la Chișinău, unde a exportat și dublul său limbaj. După ce în țară a șters pe jos cu noul președinte moldovean, Băsescu a cerut fără succes o întrevedere cu acesta, fiind dat de gol de Igor Dodon. „Probabil din acest motiv m-a sunat aseară Traian Băsescu, după interviul de la TVR1, solicitând o întrevedere pentru astăzi (sâmbătă – nr.). Voia să vină cu sugestii și sfaturi? Nu am nevoie de sfaturile dînsului, nici de experiența lui de unionist neîmplinit. Uneori e mai bine să nu ai deloc experiență politică, decît să ai una ca a dumnealui… Presupun că Băsescu, după rateurile din România, vrea să-și facă un partid sau o mișcare proprie unionistă în Republica Moldova și acum caută mijloace să se poziționeze față de președintele statului care este statalist”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Băsescu „luptă pentru România”… TV

Când îl mai încap granițele țării, fostul președinte defilează nonșalant cu un slogan care a stârnit stupefacție, după cei zece ani ai săi la Cotroceni: „PMP luptă pentru România”. Sloganul lui Traian Băsescu „luptă” din greu pe site-ul România TV, post patronat de deputatul Sebastian Ghiță, al cărei client fidel a devenit fostul președinte. La fiecare „luptă” a sa la România TV, Băsescu sfârșește prin ziceri care îi atrag comentarii pe internet greu de redat.

Liberalii, campionii lui Caragiale

În rândul „greilor”, cu „România înainte”, liberalii conduc concursul de mesaje și imagini penibile din această campanie electorală. Candidatii PNL din Bucuresti pătrunși de importanța lor s-au fotografiat recent având pe fundal grupul statuar de la Teatrul National compus din personaje ale lui Ion Luca Caragiale, tipologii ale imposturii politice.

Tot PNL și-a pus ștampila pe o altă o mișcare de campanie controversată. Liberalii au prezentat un colaj în care preşedintele PSD anunţă „pogromul” de după alegeri: „Dragnea: După alegeri, toţi vor plăti #POGROMdeguvernare PSD”. Pogrom, adică „ucidere în masă a membrilor unui grup național minoritar, organizată de elemente naționaliste, șovine“. Sesizat de pesediști, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a decis că PNL este obligat să retragă postarea controversată.
Întru întâmpinarea zicalei „gura păcătosului adevăr grăiește”, liberalii au scos de asemenea pe piață afişul cu Dacian Cioloş cu următorul mesaj: „1 an cu Cioloş, reducerea birocraţiei prin zero copii legalizate notarial“. Afişul a fost construit astfel încât ies în evidență cuvintele „1 an cu Cioloş, ZERO“, asta în contextul în care pesediștii numesc Executivul tehnocrat „Guvernul Zero”.
Și USRI-iștii, aliații PNL întru susținerea lui Dacian Cioloș, le-au dat prilej adversarilor să contraatace. Partidul lui Nicușor Dan defilează cu sloganul „Dacian Cioloș – în sfârșit ai cu cine”, motiv pentru adversara lor de la ALDE Cristiana Anghel să afirme: „Degeaba ai cu cine dacă n-ai cu ce, Julien Cioloș!”.

PSD sau „hoțul” strigă hoții

„Îndrăznețul” PSD, cu al său slogan „Îndrăznește să crezi în România”, a oferit și el mostre de mesaje care frizează ridicolul. Condamnat pentru nereguli electorale, liderul PSD Liviu Dragnea a încins ecranul televizoarelor cu acuzații de fraudă la parlamentare, identificând printre alți inamici tinerii care fac parte din programul GovITHub, menit să ofere soluții IT.
.
„Poate fi numită și fraudarea alegerilor pentru că există un grup de tineri angajați la Guvern, care inițial au fost voluntari, acum am înțeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 — 3.000 de euro pe lună, despre care inițial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriați, care sunt de ani de zile acolo, spun că de fapt acești tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL și USR. Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se șterg. Nu se șterg”, a susținut Dragnea.

Teama liderului PSD de fraudă l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să afirme, ironic: „Chiar el?”.
Tot Liviu Dragnea este autorul unui mesaj transmis în campanie care i-a luminat definitiv pe alegătorii PSD. Întrebat despre propunerea de premier a partidului, pe care formațiunea se încăpățânează să o țină la secret, Dragnea le-a oferit indiciul lămuritor: „Este pregătit. Este un domn. Este un domn care arată bine”.

Ca să fie clar că mesajul său nu lasă loc de dubii, Udrea a prezentat pe Facebook o „idee” de afiș de la un fan, care o înfățișează cu sânii la înaintare (FOTO 1)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.