Elena Udrea face cadou patronului de la Romstrade un contract de 180 milioane euro

Fonfleurile ministrului Dezvoltării şi Turismului despre atragerea de fonduri europene nu mai pot fi crezute nici măcar de cei mai naivi dintre naivi! Cum să mai pui preţ pe declaraţiile Elenei Udrea când, printre două gogoşi despre fondurile europene, ea semnează contracte de sute de milioane de euro din bani de la bugetul de stat pentru asfaltangiii regimului Băsescu-PDL?!

Cel mai recent şi mai scandalos exemplu de acest fel datează din 18 octombrie 2010, atunci când ministerul Elenei Udrea a atribuit prin încredinţare directă un contract în valoare de 781.492.374 de lei, fără TVA (180 de milioane de euro), firmei Romstrade, pentru „proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi de interes local din judeţele Prahova, Giurgiu şi Ilfov”. Nu trebuie uitat că această sumă colosală de 180 de milioane de euro pe care Udrea i-a făcut-o cadou lui Nelu Iordache pentru trei drumuri amărâte este alocată de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, din banii noştri, ai tuturor.

Reamintim că Romstrade aparţine unui prieten al regimului Băsescu-PDL. Este vorba despre afaceristul giurgiuvean Nelu Iordache, cel care deţine şi firma de transport aerian low-cost Blue Air. Cotidianul.ro a scris pe larg despre tunurile lui Iordache date în toate guvernările din 2004 până în prezent.

Iordache nu se află la prima colaborare cu Elena Udrea. Firma de taxi aerian care aparţine patronului de la Romstrade îi asigură ministresei de la Dezvoltare transportul cu elicopterul în plimbările acesteia prin ţară. Fireşte, Ministerul Dezvoltării plăteşte cu bani grei firma lui Nelu Iordache pentru serviciile de transport aerian prestate pentru Udrea.

Proprietarul Romstrade şi al Blue Air are o relaţie fructuoasă şi cu Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe. Repatrierea forţată a romilor din Franţa a fost o oportunitate bine ţintită de Nelu Iordache. Guvernul României a plătit via Ministerul de Externe firmei Blue Air, pentru cele 4 transporturi de romi, de până acum, din Franţa, aproximativ 830.000 euro. Trebuie precizat că nu s-a organizat licitaţie pentru acest contract, ci a fost acordat prin negociere directă. Mai mult, guvernul Boc a bătut palma cu Nelu Iordache şi pentru transportul romilor din Italia, a căror repatriere abuzivă va începe de luna viitoare. Acest contract a adus în conturile Blue Air suma de 1,1 milioane euro.

Baconschi a sprijinit nu doar afacerile din ţară ale lui Iordache, ci şi pe cele din străinătate. La cererea formulată de omul de afaceri anul trecut, Ministerul Afacerilor Externe a demarat de urgenţă formalităţile de deschidere a unui consulat românesc la Erbil, în Kurdistanul irakian. În această regiune autonomă din Irak, Iordache construieşte cu firma sa, Romstrade, o bucată de 35 de kilometri de autostradă.

„Atragem fonduri europene, atragem fonduri europene”, asta predică toată ziua Udrea, Boc&Comp., în timp ce tot ei anunţă că bugetul de stat e atât de gol încât trebuie să comasăm alegerile pentru a face o economie de 23 milioane euro. Cât înseamnă 23 milioane de euro? A şaptea parte din contractul de 180 milioane euro pe care Nelu Iordache l-a primit de la ministerul Elenei Udrea.

Să trăiţi bine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.