Elena Udrea în dezastrul PDL: Ştiţi foarte bine unde sunt banii

România a fost paralizată de prima reuniune a PDL după dezumflarea masivă de la locale. Închipuiţii cu tupeu şi bişniţarii cu morgă de academicieni, ciumeţii cu aer de minştri şi paraşutele cu ifose de doamne de salon s-au năpustit într-un tărăboi fără precedent. Căutau să apuce o bărcuţă sau o vestă de salvare la scufundarea celui mai deocheat vaporetto al politicii naţionale. Chiar şi cucoanele cu permanent şi pretenţii au dat coate şi tocuri pentru a se putea căţăra pe o scândură udă. Dresorul acestor fiinţe demne de inventarul circului politc şi-a înfipt chelia-n palmă şi a stat retras, lăsând ca lucrurile să curgă de la natură. Spaima de neant, de poliţie şi de DNA, groaza unui alt şomaj pentru foşti artişti ai trotuarului şi expedientelor, toate i-au băgat pe bieţii pedelişti într-o agitaţie nebună. Ieri s-a văzut mai bine ca niciodată ce criză de caracter şi nobleţe a bântuit regimul Băsescu. Şi ce impostori au condus ţara la vreme de restrişte. Şi ce caricatură naţională a făcut cărţile politicii din ţărişoara noastră, apărată cu vaiete mai ales de intelectualii în soldă.

Nu a văzut nimeni până ieri câte parale face politica din scăfârlia Elenei Udrea? Nu a observat nimeni ce cartofor mititel duce fostul premier sub tâmple? Chiar a fost aşa de greu să pricepem că biata mustaţă a lui Ioan Oltean, cea care perie cu întâietate cuvintele gâjâite, suferă înaintea urechilor noastre la întâlnirea cu prostia şi trufia şi cere singură o maşină de tuns? Nu a ştiut nimeni ce bani învârt Videanu, Blejnar, Marta, Liviu Negoiţă, Radu Berceanu şi Vasile Blaga, Poteraş şi Apostu, Falcă şi Sulfina Barbu? N-a zis Elena Udrea ”ştiţi cu toţii unde sunt banii”? A fost atât de greu să înţelegem că am fost victimele unei politici de strâns arginţii cu grebla? A trebuit să aşteptăm răspunsul cetăţeanului român, cel pe care institutele lui peşte încercau să-l evalueze la frică, spaimă şi dispreţul de nehaleala unei bande lipsite de orice scrupul? A tăcut românul, a icnit, a zis că înţelege sacrificiile, că recunoaşte meritele şi că va vota aşa şi pe dincolo! Şi a mai zis, las’ că vine ziua şi vă arăt eu vouă! Şi a venit 10 iunie şi românii au zis, căcăreze şi cojiţe să se aleagă de voi! Şi a votat, râzând în sinea lui, ştiind sigur ce avea să urmeze odată cu criza de bani, funcţii şi scaune.

O sfâşiere de un primitivism cumplit şi de o rară sălbăticie s-a derulat în numai câteva ore. Joi seara, când nervii tuturor au ajuns la zăngănit de corzi plesnite, craii din banda regimului Băsescu s-au prins cu toţii de gulere, au chemat secretarele şi amantele şi au hotărât să se răzbune pe cine au fost ei în aceşti ani de pomină. Şi au sărit cu toţii în marea hazna a ridicolului politic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.