Elena Udrea intervenea direct în redacţii

Pentru ce intervenea Elena Udrea la anumite medii de informare. Unde au găsit procurorii urmele intervenţiilor Elenei Udrea. Cum primea bani PDL Bucureşti, organizaţie condusă de Elena Udrea.


Intervenţii pentru eliminarea ştirilor critice

Ani de zile, Cotidianul.ro şi alte medii de informare independente au semnalat că Elena Udrea avea „relaţii speciale” cu anumite publicaţii, şi nu numai. Mai pe româneşte beneficia de articole favorabile, iar în situaţia în care apăreau şi articole critice, intervene direct pentru eliminarea acestora. Site-ul Stiripesurse.ro a publicat fragmente din rechizitoriul de marţi al procurorilor din care reies aceste aspecte. „Breazu Tudor Liberiu a intermediat relaţia dintre Udrea Elena Gabriela cu mai multe organizaţii de presă apropiate acesteia. Astfel, în urma percheziţiei informatice au fost identificate numeroase mesaje de poştă electronică prin care inculpatul transmitea redactorilor solicitările inculpatei de a difuza ştiri cu un anumit conţinut sau de a elimina ştiri deja difuzate şi care nu îi erau favorabile, inclusiv cu privire la faptele care formează obiectul prezentei cauze”.Corect ar fi ca procurorii să dea publicităţii care au fost „organizaţiile de presă” favorabile Elenei Udrea. Opinia publică trebuie să ştie de cine a fost minţită în perioada în care Elena Udrea se afla pe cai mari. În plus, publicarea listei cu mediile de presă care au fost favorabile Elenei Udrea ar însemna un prim pas spre asanarea presei române.

Donaţii fictive la PDL Bucureşti

Tot în rechizitoriul procurorilor se mai arată că organizaţia Bucureşti a PDL, condusă de Elena Udrea a utilizat bani negri pentru diferite finanţări. Cităm din rechizitoriu: „Pe parcursul cercetărilor au fost identificate mai multe plăţi în numerar efectuate de inculpaţi în perioada care a urmat săvârşirii faptelor în favoarea Organizaţiei Bucureşti a PDL sau a inculpatei Udrea Elena Gabriela. În condiţiile în care aceste sume depăşesc veniturile declarate de inculpaţi în această perioadă şi nu corespund retragerilor în numerar efectuate din conturile bancare, există suspiciunea că provin din infracţiunea de luare de mită descrisă anterior sau din alte infracţiuni de corupţie săvârşite în aceeaşi perioadă, aspecte cu privire la care urmează să se dispună disjungerea în vederea continuării cercetărilor pentru infracţiunea de spălare de bani. Astfel, la data de 15.12.2011, în contabilitatea organizaţiei Bucureşti a PDL s-au înregistrat 4 depuneri în numerar în valoare totală de 215.000 RON, provenind aparent din donaţii încasate prin intermediul unor chitanţe cu numere consecutive. Probele administrate au demonstrat că aceste operaţiuni au caracter fictiv, iar chitanţele au fost emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donaţii şi care obţineau venituri modeste (pensionari, persoane fără ocupaţie etc.), ce nu le-ar fi permis să deţină asemenea lichidităţi.

Suma a fost folosită integral pentru plata unui contract de publicitate încheiat de inculpata Udrea Elena Gabriela cu societatea Map Advertising. Cu privire la această sumă, martorul Felix Tătaru a arătat că plata a fost întârziată faţă de data prevăzută în contract, iar pentru recuperarea creanţei a avut mai multe discuţii cu inculpata Udrea Elena Gabriela. Totodată, inculpatul Breazu Tudor Liberiu a arătat că nu îşi aminteşte cu exactitate cum s-a realizat această plată, dar că este posibil să fi transmis în acest scop suma de 50.000 euro în numerar la cererea inculpatei Udrea Elena. Suma este menţionată şi într-o convorbire dintre Topoliceanu Ana Maria şi Breazu Tudor Liberiu, depusă de acesta la dosar şi care o privea pe inculpata Udrea Elena Gabriela. De asemenea, au fost identificate alte 12 donaţii fictive înregistrate în cursul anului 2012 care au fost folosite pentru plata unor contracte de publicitate şi consultanţă politică în campania electorală pentru alegerile locale, precum şi pentru plata salariaţilor organizaţiei în lunile mai şi iunie 2012”. (Sursa; ştiripesure.ro)


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.