Elena Udrea s-a răsucit după numai 5 zile

Ce declara vineri şi ce a declarat miercuri Elena Udrea. Candidata PMP spune lucruri trăsnite, dar ziariştii nu o deranjează. Două gafe în plină campanie. Care este definiţia „băsismului”.

Elena Udrea, „ping-pong” cu declaraţii privindu-l pe Traian Băsescu

Elena Udrea a anunţat miercuri, cu subiect şi predicat, că a doua zi după 22 decembrie, după ce îşi va încheia mandatul de preşedinte, Traian Băsescu se va înscrie în PMP. Evident, nu este o ştire de Breaking News, pentru că nu este o surpriză. Traian Băsescu a creat PMP nu doar pentru Elena Udrea, ci şi pentru a avea un vehicul politic după terminarea mandatului. Surpriza este însă alta. Iată ce declara Elena Udrea, nu mai departe de vineri 18 octombrie, la Râmnicu Vâlcea, unde se afla în turneu electoral: „Nu cred că Traian Băsescu se va înscrie în partid, nu cred va candida la preşedinţia partidului”. O răsucire care vine după numai 5 zile. Cine s-a răsucit? Elena Udrea sau Traian Băsescu? Evident, nici măcar nu trebuie căutat cine, pentru că amândoi sunt specialişti în răsuciri.

Dar am mai avut de această dată o răsucire clară a Elenei Udrea pe parcursul a doar două ore: în conferinţa de presă de la sediul de partid, fosta ministresă a precizat, întrebată fiind dacă Traian Băsescu va fi preşedintele PMP: „La noi nu e ca la PSD. La noi, dacă vom dori să schimbăm conducerea partidului, vom face alegeri. Nu stiu ce va face domnul preşedinte”. Un „nu” voalat, indirect. Puţin mai târziu, într-un interviu în Gândul, Elena Udrea schimbă „placa”: „Băsescu cred că ar fi un foarte bun şef de partid. Cred că poate fi liderul dreptei. Poate fi mai mult decât preşedintele PMP”.

Ce poate fi mai mult decât „preşedinte PMP”. Evident, prim-ministru. Numai că iată ce spune Elena Udrea, citată de Adevărul: „Nu va fi Traian Băsescu prim-ministru în mandatul meu de preşedinte, în primul rând pentru că Traian Băsescu a spus clar că nu va rămâne în zona administraţiei, deci nu-şi doreşte să fie prim-ministru”.

Nederanjată de ziarişti

Evident, nici în conferinţa de presă de la sediul de partid, nici în interviul pentru Gândul, nimeni nu a întrebat-o pe Elena Udrea de ce vineri a declarat una, iar miercuri alta. De asemenea, după ce Elena Udrea a repetat pentru a treia oară în decurs de o săptămână că dacă va ajunge preşedinte, „va dizolva Parlamentul”, niciun ziarist nu a întrebat-o pe ce se bazează, pentru că nu poate face acest lucru în varianta prezentată de ea (nu va semna pentru premierul propus) din cauză că nu-i permite Constituţia. Mai mult, în multe ştiri de presă s-a inserat cu seninătate informaţia privind această intenţie a Elenei Udrea.

Două gafe în plină campanie

În interviul dat pentru Gândul, Elena Udrea a comis două gafe. Prima, când a declarat că „Victor Ponta a fost un procuror slab, un avocat slab. Ca şi avocat am fost de 10 ori mai bună decât el”. Care este gafa? Avocatul Victor Ponta este cel care a fost angajat de familia Udrea-Cocoş pentru a apăra interesele unor firme pe care le conducea. Cu alte cuvinte, Elena Udrea şi fostul ei soţ au apelat la un avocat slab. A doua ţine de următoarele afirmaţii: „Am un respect pentru Ceauşescu că a construit staţiuni montane. Nicolae Ceauşescu a făcut bine că a construit staţiuni montane, drumuri. Iau lucrurile bune care s-au întâmplat”. În primul rând, este o mostră de incultură, pentru că staţiunile montane nu au fost făcute de Nicolae Ceauşescu. În al doilea rând pentru că se poate interpreta că într-un fel se compară cu fostul preşedinte, ţinând cont de faptul că şi Elena Udrea se laudă cu ce a făcut pentru staţiunile montane.

Udrea a dat definiţia „băsismului”

„Băsistul este cel care se luptă pentru nişte valori, care duce această luptă până la capăt, ăsta e băsistul bun. Băsistul rău este cel care profită de aceste valori, dar când le vine bine le părăseşte, continuând să susţină că este băsist”. Se poate observa că formula „luptă până la capăt” pare împrumutată din vocabularul electoral al lui Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.