Elena Udrea şi Traian Băsescu şi-au dat oficial întâlnire

Preşedintele Traian Băsescu o va primi astăzi, de la ora 16.00, pe Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din toamnă, anunţă postul de televiziune B1TV.

Întâlnirea a fost solicitată ieri de Elena Udrea, în ziua în care a devenit oficial candidatul la alegerile prezindeţiale din partea partidului pe care îl conduce.

”Vom vorbi cu președintele și îi voi cere să mă susțină în cea mai grea competiție pe care o poate avea un om politic.”, a spus Elena Udrea.

Situaţia poate fi una extrem de delicată pentru preşedintele României, iniţiatorul Fundaţiei Mişcarea Populară şi omul din spatele Partidului Mişcarea Populară (PMP), pentru că acesta a fost primul care a semnat pe lista celor care au semnat în sprijinul candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

Atât că Diaconescu şi-a dat demisia din PMP şi a anunţat că va candida ca independent, după ce oamenii din jurul Elenei Udrea au pus în discuţie candidatura sa din partea PMP. Între timp, a primit şi sprijinul lui Viorel Cataramă, primul potenţial candidat care renunţă la intenţia de a merge mai departe.

Pe de altă parte, este de notorietate legătura specială dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea, ceea ce îi determină pe majoritatea analiştilor să considere că şeful statului nu va sta pe gânduri în a-şi declara sprijinul pentru candidatura acesteia, rămânând de stabilit doar termenii în care o va face. Deja, un apropiat loial al preşedintelui, fostul premier Emil Boc, a anunţat că sprijină el însuşi candidatura fostei sale colege de guvern şi de partid (Emil Boc este încă formal, membru PDL, partid care face parte din Alianţa Creştin-Democrată, al cărei candidat oficial este Klaus Iohannis).

ştire în curs de actualizare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.