Elena Udrea, surclasată de un deputat PDL

Ministrul Elena Udrea a primit joi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte. Ca şi în alte situaţii, Udrea a primit distincţia nu pentru merite deosebite, ci doar pentru banale atribuţii de serviciu. Este adevărat, când este vorba de primari PDL, atribuţiile de serviciu devin o prioritate.

Udrea a uitat când s-a comparat cu „Făt-Frumos”

În cadrul ceremoniei în care i s-a conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte, Elena Udrea a declarat, printre altele: „Este emoţionant. E prima dată când particip la o astfel de manifestare şi primesc titlul de cetăţean de onoare, mi se înmânează prezentă fiind. Nu am ştiut ce emoţii te încearcă”. Ei bine, se pare că memoria i-a jucat o festă blondei ministrese.

Nu mai departe de data de 16 noiembrie 2010, Elena Udrea a primit cheia oraşului Călăraşi (echivalentul distincţiei de cetăţean de onoare) direct din mâinile primarului Vasile Dragu. Secvenţe de la ceremonie se regăsesc chiar pe blogul Elenei Udrea la următoarea adresă http://www.elenaudrea.ro/elena-udrea-a-primit-cheia-municipiului-calarasi.html.

Nici o lună mai târziu, pe 10 decembrie 2010, Elena Udrea participa în localitatea Sânnicolau Mare la ceremonia prin care i se acorda de către primarul Dănuţ Groza titlul de cetăţean de onoare. Cu această ocazie Udrea s-a comparat cu Făt-Frumos. „Am făcut precum Făt-Frumos. Am aruncat prima dată buzduganul şi pe urmă am fost obligată să mă duc după el”, spunea Udrea (aceasta se afla la a doua vizită în localitate. Prima oară când a anunţat finanţări, şi a doua oară când le-a semnat cu oficialităţile locale).

Cetăţean de onoare pentru atribuţii banale de serviciu

De regulă, titlul de cetăţean de onoare se acordă unei personalităţi locale care s-a distins în plan naţional sau internaţional şi a făcut cinste localităţii sau unei persoane din afara localităţii, dar care printr-o activitate excepţie aduce localităţii unele beneficii la capitolul imagine, sau unele beneficii de ordin material.

Elena Udrea nu se încadrează în nici una dintre aceste categorii. Elena Udrea a primit titlurile în localităţi în care a MDRT a alocat bani europeni pentru proiectele elaborate de autorităţile locale. Practic, ministrul Elena Udrea nu a făcut decât să-şi îndeplinească o banală atribuţie de serviciu prin punerea semnăturii pe documente. Culmea, la Târgovişte, după primirea distincţiei, Elena Udrea a declarat: „Cred că astfel de distincţii nu trebuie date politicienilor. Ei trebuie să-şi facă datoria”, după care a adăugat: „Am convenit, totuşi, să primesc acest titlu, pentru că am înţeles că este onoarea care i se face unui reprezentant al Guvernului care…”.

Distincţii doar de la primari PDL

De menţionat că în toate localităţile în care a fost făcută cetăţean de onoare, Târgovişte, Călăraşi, Sânnicolau Mare, Drobeta Turnu Severin, Coloneşti şi Bradu, primăriile sunt conduse de membri ai PDL. Toate acestea şi-au primit „tainul” pentru proiectele elaborate… Într-o singură localitate cu primar PDL, Elena Udrea a suferit un eşec. Este vorba de localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara, unde iniţial consiliul local a votat pentru acordarea distincţiei, însă, pentru că procedura nu a fost legală, votul s-a repetat la solicitarea unui consilier PNL, şi la al doilea scrutin nu s-a mai aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare. Reamintim, la Vulcan, Elena Udrea a acordat fonduri din bani publici pentru construirea celebrei gondole care duce la o zonă de schi care… nu există.

Bud – Udrea: 16 – 6

Totuşi, cu toate cele şase distincţii primite, Elena Udrea nu este cel mai titrat cetăţean de onoare din ţară. Ea este surclasată de deputatul PDL de Maramureş Nicolae Bud (mai cunoscut acum un deceniu ca lider al fostului PUNR), care are 16 astfel de titluri. Iată-le, conform CV-ului său publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor:

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Oraşului Ulmeni (2008)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Lăpuş (2008)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Botiza (2007)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Satulung (2006)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Valea Chioarului (2006)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Copalnic Mănăştur (2006)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Rozavlea (2005)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Recea (2005)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Săpânţa (2005)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Vadu Izei (2005)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Şieu (2004)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Mireşu Mare (2004)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Cerneşti, jud. Maramureş (2003)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Oarta de jos, Jud. Maramureş (2003)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Săcăleţeni (2003)

Diploma de „Cetăţean de onoare” al Comunei Moisei, jud. Maramureş (2000)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.