Elena Udrea zboară din Guvern

Elena Udrea a fost scoasă pe tușă de pedeliști după o serie de şedinţe tensionate ale conducerii partidului.

După demisia lui Emil Boc care a explicat că a renunţat la mandat din cauza imaginii proaste pe care o atrage asupra partidului, Vasile Blaga a declarat că Boc nu este singurul care are probleme de imagine, iar gestul său ar trebui urmat şi de alţi miniştri. Poziţia sa a fost susţinută, potrivit unor surse din partid de majoritatea liderilor PDL. Prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde a lansat în prealabil un atac dur la adresa lui Udrea, iar apoi mai mulţi şefi de organizaţii, printre care Gheorghe Ştefan şi Gabriel Berca, au ieşit şi ei la atac reproşându-i Elenei Udrea că nu dă drumul la bani către primăriile democrat-liberalilor.

Cu acordul lui Traian Băsescu, Emil Boc a venit cu soluţia plecării tuturor miniştrilor PDL, în frunte cu Udrea, cu care a făcut echipă la Palatul Victoria.

Cine sunt viitorii miniștri

PDL propune pentru cabinetul Ungureanu oameni şi, în special, tineri în spatele cărora stau grei ai partidului sau chiar miniştri scoși pe tușă. Fie că este vorba de Anca Boagiu sau de Elena Udrea, în locul lor vin oameni care le sunt apropiaţi, care au debutat sub aripa lor sau au crescut în umbra acestora. O echipă a consilierilor sau a protejaţilor, aşa pot fi descrişi cei propuşi de democrat-liberali pentru a face parte din noul Guvern, scrie rtv.net.

Alexandru Nazare, propus de PDL la Ministerul Transporturilor, este sprijinit chiar de ministrul înlocuit, Anca Boagiu. Nazare a intrat în administraţie publică în calitate de consilier al lui Boagiu, iar acum îi ia locul la cârma Transporturilor.

Cristian Petrescu, propunerea democrat-liberalilor pentru Ministerul Dezvoltării şi Turismului, este şi el susţinut de ministrul scos pe tuşă, Elena Udrea. Petrescu a fost director executiv pe Turism în Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu. El este membru în organizaţia PDL Bucureşti.

Gabriel Berca, nominalizat de PDL la Administraţie şi Interne, este susţinut de Vasile Blaga. Berca este propus să-l înlocuiască pe Traian Igaş, senatorul propus să preia frâiele Internelor fiind cunoscut ca un apropiat al şefului Senatului.

Candidatul la Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba, este sprijinit de Emil Boc. Baba este un apropiat al fostului premier şi a deţinut funcţia de consilier al acestuia la Guvern. Cătălin Baba a fost acuzat, în trecut, de fapte de corupţie de către conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj.

Stelian Fuia, propus la Ministerul Agriculturii, este susţinut de Cotroceni, fiind totodată un vechi susţinător al lui Boc.

La Ministerul Comunicaţiilor, nominalizatul Răzvan Mustea, lider al tinerilor democrat liberali, este fiul unui sponsor important al PDL şi prieten cu Elena Băsescu. Mustea are 32 de ani, deţine o avere considerabilă, se plimbă în Porsche şi are o colecţie de ceasuri de 60.000 de euro. A ajuns şef la Tineretul Democrat-Liberal, susţinut de fiica cea mică a preşedintelui.

Bogdan Drăgoi, propus pentru Ministerul de Finanţe, este sprijinit de Adriean Videanu. Bogdan Drăgoi este fiul lui Dan Drăgoi, un apropiat al fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Claudia Boghievici, propunerea PDL la Ministerul Muncii , este sprijinită de Gheorghe Falcă.

Cea care era nominalizată de PDL pentru Ministerul Economiei, Andreea P. Vass, era sprijinită de Emil Boc. Aceasta a refuzat însă propunerea, după ce a fost atacată dur în interiorul PDL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.