Elisabeta a II-a a Marii Britanii a promulgat legea pentru Brexit

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a promulgat oficial joi legea care îi va permite premierului Theresa May să activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, ce va da startul oficial negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Anunţul, făcut de preşedintele Parlamentului John Bercow, a confirmat că May poate începe negocierile de ieşire din UE în orice moment. Purtătorul de cuvânt al premierului a sugerat, însă, luni că decizia va interveni spre sfârşitul lunii.

Parlamentul Marii Britanii a aprobat luni, fără niciun amendament, legislaţia pentru declanşarea Brexit.

Liderii celorlalte 27 de state membre UE ar putea să se reunească pe 6 aprilie într-un summit vizând să definească ”liniile directoare” ale negocierilor viitoare. Europenii vor căuta să facă corp comun în faţa britanicilor, susceptibili să exploateze disensiunile din cadrul blocului.

Theresa May a anunțat marți că va trimite până la sfârșitul lunii martie o scrisoare Consiliului European pentru a informa despre decizia Marii Britanii de a ieși din UE, în conformitate cu rezultatul referendumului de la 23 iunie 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.