Elveţia blochează conturile oficialilor sirieni

Elveţia a blocat recent alte 20 de milioane de franci elveţieni (16,6 milioane de euro) aparţinând unor apropiaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităţilor elveţiene, intervievată de ziarul NZZ am Sonntag, informează AFP.

În aprilie, Elveţia a înăsprit măsurile împotriva regimului sirian şi a impus sancţiuni împotriva lui Anisa şi lui Asma al-Assad, mama şi soţia preşedintelui Bashar al-Assad, precum şi împotriva mai multor membri ai Guvernului.

„Lista neagră” elveţiană conţine acum numele a 127 de persoane fizice şi a 40 de întreprinderi şi entităţi. Persoanele înscrise pe această listă nu mai pot dispune de averile lor din Elveţia şi au interdicţie de intrare pe teritoriul elveţian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.