Emil Boc – „un nemernic, un neisprăvit care a nenorocit oraşul”

  • Subcomisarul Rus a zis că discutăm plângerea după 4 sau 8 ani
  • Poliţistul mi-a dat în cap cu pietroiul şi-am pierdut auzul. Judecătorul a hotărât 5.000 de euro despăgubire. A zis că-s prea bătrân şi surzesc oricum
  • Cu 6-7 ştampile au nenorocit 3 cartiere
  • Să nu-mi daţi numele pentru că mafia lui Boc e la putere în municipiu şi a ajuns şi în Parlament şi în Guvernul Ponta

Situaţia din Cluj arată ca un cancer fără speranţă. Inspectorul-şef adjunct al Poliţiei judeţene, pe numele său Mureșan, omul lui Emil Boc, este și un mare afacerist imobiliar şi valutist. Controlează pe un SRL cam 70 de PUNCTE de schimb prin tot judeţul. Nu sunt semne că Ioan Rus ar fi preocupat să-l schimbe. Oare de ce? Parchetul stă sub Kovesi şi Daniel Morar. Cum să cerceteze abuzurile în serviciu ale lui Emil Boc şi Sorin Apostu? Poliţia? Cum şi condusă de cine? Paszkany, investitorul apropiat Consiliului Local al muncipiului Cluj, este acuzat de partenerii săi de afaceri de iniţierea unui grup infracţional organizat. Era omul favorit al PDL-ului. Se baza şi pe trustul Gazeta. Astăzi a schimbat macazul. E la braţ cu Ioan Rus şi Vasile Dâncu. Au împreună grupul de media Transilvania, cu Transilvania Live şi cu Transilvania Reporter.

Mic îndreptar de tunuri şi personaje din Cluj-Napoca

Afacerile lui Arpad Paszkany (considerat de unii creierul unui grup infracţional organizat) au luat mare viteză cam atunci când Traian Băsescu îi lua apărarea pomenind un memoriu primit la Cotroceni pe internet. Acum, favoritul său juridic, imobiliar şi fotbalistic este acuzat şi de înşelăciune, de corupţie, de spălare de bani. În Camera Deputaţilor, Comisia juridică este condusă de Daniel Buda, alt mare beneficiar al învârtelilor imobiliare din Cluj. Din afacerea Tower, cea care a păgubit zeci şi sute de clujeni, el şi nevasta s-au ales cu un centru de afaceri. Secretarul general al Primăriei Cluj din perioada ştampilelor nebune era Mircea Jorj, azi şeful organizaţiei PSD Cluj-Napoca. Sorin Apostu nu era decât combinatorul din spatele primarului Emil Boc. Ştefania Ferencz gestiona ştampilele şi actele. Semnătura primarului Emil Boc nu era reprodusă cu una singură. Sunt mai multe. Repartizate pe directorii din primărie şi pe domenii. Unii vorbesc de 6-7 ştampile cu semnătura micuţului impostor iresponsabil din Răchiţele. Şi de un sistem de colectare a ”contribuţiilor”. Două personaje pârlite la începutul afacerii şi care au prosperat pe măsură ce industria aprobărilor din Cluj-Napoca a luat amploare se numesc Adrian Gurzău şi Horea Florea. Băiatul de mingi şi curve Adrian Gurzău ”luptă” din greu pentru dreptate la Comisia de Abuzuri şi Petiţii. Ce clujean mai are curajul să se plângă la Camera Deputaţilor?

De un an de zile tot strâng documente despre afacerile din Cluj. De luni şi luni primesc tot felul de documente despre afacerile oneroase din oraşul studenţiei mele. Pe zi ce trece, acesta mi se pare că seamănă cu aşezarea din ”Cei 7 magnifici”. Este cu adevărat captiv. Seamănă cu un orăşel ocupat de o bandă, de un grup infracţional care şi-a împărţit principalele funcţii şi roluri pentru responsabilii din instituţii publice, din afaceri şi din politică. Atâta doar că nimeni nu se grăbeşte să elibereze urbea!

Mică istorie de tunuri clujene

Clujul a dat prima mare lovitură cu afacerea Caritas. A adunat pe malurile Someşului banii tuturor naivilor din România. Apoi a mai dat un tun: Banca Dacia Felix. Au fost afacerea Polus şi mai apoi maşina de stors bani cu ajutorul media. Adică afacerea Gazeta. La puţină vreme, Clujul şi-a trecut în cont o mare ţeapă imobiliară numită Afacerea Tower, construită în jurul senatorului Daniel Buda. Este vorba un fost pârlit de şef de protocol al primăriei lui Gh. Funar. A promovat consilier, iar astăzi ”micuţul măcelar”, cum mai este poreclit, a ajuns şef de comisie juridică în Camera Deputaţilor. Prin mâna lui trec cele mai multe dintre legile României. Un veterinar (ca şi Apostu) se poate considera o piesă de bază în PDL şi în Parlamentul României!

Şi dacă Primăria Clujului a fost marea afacere gen Caritas şi Dacia Felix făcută pe seama locuitorilor oraşului? Un centru infracţional organizat cu un singur scop: jefuirea populaţiei!

Fabrica de acte cu 5 ştampile

Specimene de semnături folosite ca parafă personală și expertiza lor

Trei semnături tip parafă

Expertiză

Ca preşedinte al PDL, primarul Emil Boc a mai primit o răspundere în plus. Curier de la Cotroceni. Micuţul impostor de Răchiţele trebuia să facă faţă la atâtea responsabilităţi şi onoruri. Nici ubicuitatea nu l-ar fi putut ajuta să facă faţă la toate. Aşa că specialistul clujean doctor în drept a preluat şi a organizat tărăşenia cu semnătura ştampilă. Câte una pe un domeniu. Şi fiecare puţin diferită. Una cu un punct în dreptul literei E, alta cu punctul mai jos, şi aşa mai departe, pentru a putea identifica mai târziu cine este omul din primărie care a semnat cu ştampila Emil Boc pe ce act oficial. Tărăşenia era cunoscută în primărie. Era şi este destul de folosită prin instituţiile româneşti. Unii spun că, mai nou, şi Preafericitul Patriarh Daniel semnează autograful dat pe Biblii tot cu o semnătură ştampilată. Un clujean a avut însă curajul să înainteze o plângere. Şeful de lucrări Horea Dan de la Facultatea de Construcţii a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj. ”Au nenorocit oraşul cu aiurelile din imobiliare. De fapt, au nenorocit vreo trei cartiere. Ferencz şi Apostu au pus ştampilele pe tot felul de autorizaţii. Apostu era directorul primăriei şi conducea tot aparatul primăriei. De atunci era cunoscut cu porecla «fifty-fifty». Au rezultat tot felul de construcţii. Unele aiurea, altele ilegale au aprobbat construirea a câteva cartiere fără deschidere de străzi. Au nenorocit oameni. Nu-i loc de mers cu salvarea sau cu maşina pompierilor. Sunt numai drumuri de servitute, căi de acces strâmte, chinuite, oribile. Şi în cartierul Europa, şi în Bună Ziua, şi spre Feleac! În perioada februarie-aprilie 2008 am făcut o plângere la Parchet. A fost trimisă spre cercetare la Poliţia Muncipiului. Am şi fost chemat de subcomisarul Rus, care mi-a spus că poate mai discutăm peste 4 sau 8 ani când Emil Boc nu va mai fi pe val. Nu m-a mai chemat până acum!” (Horea Dan)

Două dintre victimele ştampilelor lui Boc

Viorel Circă a construit o casă pe strada Mărginaşă numărul 8 din Cluj. Vecinul său, poliţistul Bolba Gelu, agent şef la Secţia nr. 6 Poliţie, a dărâmat gardul dintre proprietăţi. Când Viorel Circă şi fiul său au vrut să-l ridice la loc, tatăl a fost lovit de poliţai cu un pietroi în cap. A rămas cu o infirmitate de auz. Poliţistul a fost condamnat la 1 an cu suspendare. Judecata a durat 6 ani. Recepţia casei poliţistului a fost făcută în 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului şi în timpul procesului dintre cele două părţi. Evident, războiul vine de la autorizaţia de construcţie, de la procesul-verbal de la recepţie. Şi de la Expertize. Viorel Circă a fost doar victima hârtiilor şi a ştampilelor. În toate cele 20 de kilograme de acte, adrese, răspunsuri şi expertize ale sale nu-i decât el singur împotriva tuturor instituţiilor statului şi a funcţionarilor Primăriei. Până la urmă a pierdut procesul pe excepţia de tardivitate, deşi aceeaşi excepţie fusese respinsă într-o fază anterioară a procesului. „Boc nu-i decât un nemernic, un neisprăvit care a nenorocit oraşul”, zice domnul Circă.

Cornel Samir Bonţidean a cumpărat o casă lângă care un aventurier imobiliar a ridicat un vapor lung şi îngust care îi ia tot soarele şi îl ţine în umbră şi friguri. Procesul pentru construcţia ridicată pe strada Trandafirilor din Cluj durează de 6 ani şi nu s-a terminat. Clădirea a fost ridicată pe baza unei autorizaţii de construcţie semnate cu o ştampilă tip ”parafă personală”. Cornel Samir Bonţidean este, până în acest moment, singurul clujean care a reuşit să obţină o expertiză a semnăturilor lui Emil Boc. Concluzia expertului criminalist autorizat este categorică. Nu sunt semnături. Este un sigilu de tip ”Cine l-a folosit?”. Papa Pius! Pe un act e şi mai rău. ”Poziţia Primar este reprodusă prin copiere xerox împreună cu întregul act” (Expert criminalist dr. Sorin Alămoreanu). Împotriva lui Cornel Samir Bonţidean s-a pus toată artileria grea a Clujului. Procurori, judecători (unii char în CSM), poliţişti, funcţionari ai primăriei, toţi au încercat să-l oprească. Nimeni nu s-a ridicat pentru a stopa tărăşenia semnăturilor primarului Emil Boc prin intermediul ştampilelor lăsate în responsabilitatea unor aşa-zişi devotaţi.

Ce scriu asociaţii mai vechi ai lui Arpad Paszkany despre acesta şi afacerea Parcul Tineretului – Parcul fotovoltaic?

”Vom urma toate căile legale posibile pentru tragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de următoarele infracţiuni:

– iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimomiului………

– înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prevăzute şi pedepsite de art 215 CP

– infracţiune asimilată faptelor de corupţie, prevăzută şi pedepsită de Legea 78/2000

– infracţiune de spălare de bani în sensul art 23 din Legea 656/2002 (….)

– infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută şi pedepsită de art 246 C Pen şi infracţiune de gestiune frauduloasă, prevăzută şi pedepsită de art 214 Cod penal.

Pentru toate aceste motive vă solicităm să procedaţi la atacarea în Contencios administrativ a HCL al Municipiului Cluj-Napoca nr 489 din data de 14 12 2010 privind reconversia Proiectului imobiliar Cartierul Tineretului Cluj, respectiv nr 274 din data de 01 07 2011 privind reglementarea unor aspecte privind reconversia proiectului Cartierul Tineretului Cluj în parc fotovoltaic”.

Semnează pentru IRIS Ventures Limited, George Theodorou

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.