Emmanuel Macron promite discuții dure la întâlnirea cu Putin

Noul președinte francez Emmanuel Macron promite discuții dure la prima sa întâlnire cu Vladimir Putin luni, în urma unei campanii electorale în care echipa sa acuza mass-media rusă că încearcă să intervină în procesul democratic.

Macron, care a preluat mandatul acum două săptămâni, a declarat că dialogul cu Rusia este vital pentru soluționarea mai multor dispute internaționale. Cu toate acestea, relațiile au fost împovărate de neîncredere, Parisul și Moscova având păreri opuse în ceea ce privește războiul civil sirian și în conflictul din Ucraina.
„Este indispensabil să vorbim cu Rusia pentru că există o serie de subiecte internaționale care nu vor fi rezolvate fără un dialog dur cu aceștia”, a spus Macron.

„Voi avea cereri în schimburile mele cu Rusia”, a declarat președintele în vârstă de 39 de ani, la sfârșitul summitului G7 sâmbătă, în care liderii occidentali au convenit să ia în considerare noi măsuri împotriva Moscovei dacă situația din Ucraina nu s-a îmbunătățit. Relațiile dintre Paris și Moscova au fost din ce în ce mai tensionate de fostul președinte Francois Hollande. Putin, în vârstă de 64 de ani, și-a anulat ultima vizită planificată în octombrie, după ce Hollande a spus că îl va vedea doar pentru discuții despre Siria.

În timpul campaniei electorale franceze, tabăra lui Macron a presupus că rușii au încercat să dezinformeze și să hackuiască, refuzând, la un moment dat, acreditarea Sputnikului și RT, finanțate de statul rus, despre care spunea că răspândesc propaganda rusească și știri false.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.