En garde! Duelul Antena 1 – PRO TV

Fie că este vorba despre emisiunile matinale ale celor două posturi, difuzarea filmelor sau noi formate de emisiuni de divertisment, Antena 1 şi PRO TV au fost de-a lungul timpului într-o competiţie continuă de atragere a publicului. Diferenţa între cele două a fost şi continuă să o facă inovaţia de care se bucură postul TV din Pache Protopopescu, fiind mereu cu un pas înainte prin cumpărarea şi adaptarea unor noi emisiuni străine.

Primele emisiuni de format străin au fost aduse de PRO şi au stabilit noi recorduri de audienţă, ulterior Antena 1 încercând, la fiecare pas, să copieze, cu speranţa că vor putea atrage către ei publicul primului post. Din păcate, lipsa de originalitate si de profesionalism în realizarea acestora nu au ajutat postul să învingă producţiile Media Pro.
De exemplu, dupa apariţia emisiunii “Vocea României”, “X Factor” a fost un eşec, majoritatea afirmând că selecţia juriului a fost una neinsipirată, odată cu cea de-a doua ediţie fiind schimbat în totalitate. Audienţele au crescut, dar nici atunci nu au fost deasupra producţiei PRO TV-ului.
“Top Chef” de la Antena 1, o copie aproape fidelă a lui “Master Chef”, de asemenea nu a reuşit să se ridice la înălţimea asteptărilor şi nici nu a reuşit să stabilească un nou trend pentru post. În prezent, Antena 1 încearcă să vină cu un nou format “Junior Chef”, atras fiind în proiect Horia Vîrlan, care, nu demult, prezenta, o emisiunea culinară, difuzata la Prima TV.
În prezent, formatul cu care Antena 1 se poate lăuda că nu este o copie a celor de la PRO TV, “Te cunosc de undeva”, a reusit sa il obtina in juriu pe Horia Brenciu, care s-a despartit de Vocea Romaniei.
Dar, surpriză, şi PRO TV-ul se poate inspira. Tonul dat de Antena 1 cu emisiunea lui Dan Negru “Next star” este cea care i-a inspirat pentru realizarea unui nou show de voci “Voice kids”.
La toate acestea se poate adăuga şi mutarea Serviciului Român de Comedie de la PRO la Antena şi, probabil, schimbarea conducerii PRO-ului va provoca multe alte schimbări, dintre care unele deja se pot observa prin plecarea atât a unor vedete, cât şi a celor din spatele camerelor de luat vederi.
Întrebarea care rămâne este: din tot acest duel, va reuşi, dată fiind perioada precară în care se află PRO-ul, să bată Antena 1 audienţele postului concurent?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.