Enel, precizări legat de vânzarea activelor din România

Procesul de vânzare a activelor Enel din România şi Slovacia este aproape de a fi încheiat, a declarat joi directorul general al grupului, Francesco Starace, care a reiterat că investitorii interesaţi pot depune oferte angajante până la finele lui noiembrie.

„Vânzarea activelor se află într-un stadiu avansat. Există un anumit număr de cumpărători potenţiali, iar ofertele angajante vor fi primite pentru fiecare ţară în parte până la finele lunii noiembrie, la o distanţă de trei săptămâni”, a spus Starace în timpul unei audieri în parlamentul italian, citat de publicaţia online Il Sole 24 Ore, preluată de Mediafax în pagina electronică.

Starace a precizat că vânzarea activelor Enel din România şi Slovacia „nu reprezintă un vot de neîncredere în cele două pieţe”, ci că unităţile din cele două ţări au fost active uşor de identificat în încercarea de a atinge cifra ţintiţă prin programul de reducere al datoriilor.

Enel este compania de utilităţi cu cele mai mari datorii din Europa, astfel că grupul italian a decis să vândă active în valoare de peste 4 miliarde de euro pâna la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei şi pentru a-şi păstra ratingul pentru investiţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.