Erdogan a inaugurat un pod uriaș peste golful Izmir

Președintele turc Recep Erdogan a inaugurat joi unul dintre cele mai mari poduri suspendate în lume (3 km), o investiţie de 9 miliarde de dolari, ce reprezintă tronsonul principal al proiectului autorutier Gebze-Orhangazi-Izmir, lung de 433 km.

Podul autorutier de peste golful Izmir va scurta durata călătoriei între mai multe orașe și districte în regiunea vestică industrializată a Turciei.

„Ar fi trebuit ca el să fie construit în urmă cu 50 de ani, dar în cele din urmă l-am făcut”, a spus președintele Erdogan la ceremonia de inaugurare.

Opoziția și apărătorii mediului critică însă uriaşele proiectele ale preşedintelui turc – printre acestea un al treilea aeroport internațional, cu o capacitate de 159 de milioane de pasageri anual, proiect ce ar urma să fie finalizat în 2017, un al treilea pod peste Bosfor, un canal între Marea Neagră și Marea Marmara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.