Erdogan: „Am fi preferat să nu se întâmple”

Preşedintele turc Recep Erdogan s-a declarat sâmbătă „întristat” în faţa unor simpatizanţi după ce aviația turcă a doborât marţi avionul rusesc la granița țării sale cu Siria.

Mai întâi, Erdogan a apărat din nou acţiunea Turciei, în faţa simpatizanţilor săi, şi a criticat Rusia pentru acţiunile din Siria, după care şi-a exprimat regretul.

„Sunt cu adevărat întristat de acest incident. Am fi preferat să nu se întâmple, dar s-a întâmplat”, a spusliderul turc într-un discurs susținut în orașul Baliksehir, din vestul țării.

„Sper că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla”, a adăugat el.

Potrivit liderului turc, ambele părţi ar trebui să abordeze această problemă „mai pozitiv”.

Erdogan a apreciat că o întâlnire la Paris va fi o oportunitate în vederea depăşirii tensiunilor şi şi-a reiterat îndemnul la o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21), săptămâna viitoare, la Paris.

Turcia a emis anterior, sâmbătă, o alertă de călătorie în care-i îndeamnă pe cetăţenii săi să amâne orice călătorii neesenţiale în Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.