×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 26 februarie 2017, 21:12
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
Deși a făcut mai multe încercări
Erdogan nu reușește să ia legătura cu Putin

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a făcut mai multe încercări de a-l contacta telefonic pe omologul său rus, Vladimir Putin, dar fără succes, a indicat un purtător de cuvânt al liderului de la Ankara, Ibrahim Kalin, citat sâmbătă de agenția de presă RIA Novosti.

Relațiile dintre Rusia și Turcia traversează o criză adâncă după ce un bombardier rusesc Su-24 a fost doborât la 24 noiembrie 2015 de aviația turcă la frontiera cu Siria.

Președintele rus Vladimir Putin a catalogat gestul Turciei drept “o lovitură de cuțit în spate” din partea „complicelor teroriștilor”. După acest incident, Putin a semnat un decret privind măsuri pentru asigurarea securității naționale, incluzând și măsuri economice speciale împotriva Turciei.

„Rusia a încălcat, din nou, la 29 ianuarie, spațiul aerian al Turciei. După aceasta, președintele Erdogan a încercat să-l contacteze telefonic pe Vladimir Putin, dar partea rusă nu reacționează”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui turc într-o declarație pentru agenția de presă Anadolu.

Ministerul turc de Externe anunțase anterior că un bombardier Su-34 al forțelor aeriene ruse angajate în campania de lovituri în Siria a încălcat spațiul aerian al Turciei.

Purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konașenkov, a infirmat orice presupusă violare a spațiului aerian turc de către un avion rusesc, calificând acuzațiile Ankarei drept „propagandă nefondată”. Potrivit acestuia, nici sistemele de apărare antiaeriană rusești din Siria și nici radarele siriene nu au detectat vreo încălcare a frontierei dintre Siria și Turcia.

Cu toate acestea, SUA au confirmat că un avion de luptă rusesc violase spațiul aerian al Turciei și, implicit, al NATO în data de 29 ianuarie.

Constantin DuţuPublicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
1909
 | 3
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Andrei
0
Cand ziaristii l/au intrebat pe purtatorul de cuvant al Casei Albe ce dovezi aveti despre violarea spatiului turcesc de catre rusi, domnul Kirby a spus ca nu avem nevoie de dovezi. Fara alte comentarii.
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Nasty
-3
Tovarasul inegalabil Putin face foarte bine ca nu se intilneste cu Erdogan,daca nu e cazul!
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Nasty
0
Mai idiotzica dupa ce te imbetzi ca un pork zilnic cu votca ruseasaca da nu mai stii nici cum te cheama si-mi plagiezi numele ma intreb cand te vor pune la Balaceanca in "camasa de forta" sa nu mai imputzi aerul pe aici cu postarile tale idioate!
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
+2
cata vrajeala...exista mereu canale diplomatice, chiar intre adversari de moment...
Publicat Duminică, 07 februarie 2016
+Răspunde
Max
+3
Desi este musulman, Erdogan se pare ca ignora in vechi proverb arab: daca un prieten te tradeaza odata, este vina lui exclusiva; dar daca prietenul te tradeaza si a doua oara, este vina ta exclusiva, pentru ca dupa prima tradare omul acesta nu trebuia sa-ti mai fie prieten. Putin este mult mai bine pregatiti si cunoaste chiar si acest proverb arab. Degeaba se mai agita acum Erdogan dupa ce si-a tradat miseleste aliatul si partenerul de afaceri.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
VV
+10
Erdogane, tu chiar nu intelegi ca disputa din Siria e intre colosi, iar tu nu esti decat o insecta? Crezi ca daca trafichezi petrolul Sirei, Irakului și Libiei pe mai nimisâc de la ISIS in SUA poti sa-ti permiti sa-l suni pe Putin? Dacă-si bate capul Putin intr-o dimineată sa ocupe Turcia si sa te bage in puscarie pentru mizeriile tale, pe la pranz se vor plange generalii lui ca n-au de treaba! Vezi-ti bai inapoiatule de necazurie turcilor si lasa-te de politichie mondială!
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Are defectu' stricat
+12
Poate i-a murit bateria sau a ramas fara minute pe cartela, bai Erdogane! Trebuia sa va ganditi inainte sa doborati avionul, sanchi, pentru incalcarea frontierei. Suna la Licurici, ca ala-ti raspunde sigur.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+17
cand multi lideri i au spus ca nu merge sahul cu PUTIN NU A CREZUT ACUM SE VEDE CA NU I CONVINE DAR PUTIN O SA I RASPUNDA CAND VREA EL DOBORAREA AVIONULUI PUTEA FI OPRITA DAR NU S A VRUT !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
valy
+17
S-ar putea ca Turcia sa primeasca o lectie de la rusi, fiind nevoita sa cedeze in cazul unui razboi cu Rusia, Armenia, Kurdistanul, Cyprul de Nord, coasta vestica a Anatoliei, Tracia Rasariteana si Tarigradul.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Nasty
-26
Un fundamentalist si un kgb-ist, icaera-i drakce ca astia nu se pot intzelege!
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Nasty @ Nasty
+19
Iar ai aparut ma dhement drogat sorosit cu thimpeniile tale de Balaceanca? Mars-napoi la tratament ca nu intereseaza pe nimeni cum te scremi si cum delirezi.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+24
Tot astfel , in trecut , cam ce ar fi putut discuta Gaius Iulius Cezar cu Marcus Brutus ?
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
ana @ Corneliu
+20
Si tu Brutus( Erdogan)? Am impresia ca Putin a invatat istoria.
Publicat Sâmbătă, 06 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Marea afacere a autocolonizării Europei
Publicat acum 23 ore şi 51 minute
Un camion a intrat în mulțime în SUA (Video)
Publicat acum 13 ore şi 30 minute
Publicitatea - comerț sau armă politică
Publicat acum 7 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Iohannis şi tunul FDGR
13 articole/ Actualizat Miercuri, 22 februarie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
6 articole/ Actualizat Sâmbătă, 25 februarie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
3 articole/ Actualizat acum 12 ore şi 53 minute
alarm off
România din Piaţa Chibrit
61 articole/ Actualizat Vineri, 24 februarie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
99 articole/ Actualizat Joi, 23 februarie 2017
Simona Popescu

Umblă un zvon cum că generalul Căpşună va fi numit în funcţia deținută până de curând de Florian Coldea. Şi că acesta s-ar fi ocupat şi de ofiţerii conspirați ai Serviciului.

Simona PopescuPublicat acum 2 ore şi 12 minute