Erdogan, „pacifistul”

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat miercuri că țara sa nu dorește escaladarea situației cu Rusia după ce armata turcă a doborât marți un avion militar rusesc, precizând că Ankara a acționat pur și simplu pentru a-și apăra securitatea și ”drepturile fraților săi” din Siria, transmit agențiile de presă internaționale.

”Nu avem deloc intenția să provocăm o escaladare (a situației) după acest incident. Noi doar ne apărăm securitatea și drepturile fraților noștri”, a declarat Erdogan la un forum al țărilor musulmane la Istanbul, adăugând că politica Turciei în Siria nu se va schimba.

”Ne vom continua eforturile umanitare de ambele părți ale graniței siriene. Suntem hotărâți să luăm toate măsurile necesare pentru a preveni un nou val al imigrației”, a mai spus Erdogan.

Liderul turc a afirmat că bombardierul a fost lovit în timp ce se afla în spațiul aerian turc, dar că el s-a prăbușit în Siria, și că unele părți ale avionului au căzut în Turcia și au rănit doi cetățeni turci.

De partea cealaltă, președintele rus Vladimir Putin a susținut la rândul său că avionul a fost atacat când se afla în Siria și a avertizat în legătură cu ”consecințe serioase” ca urmare a ceea ce el a numit o lovitură de cuțit în spate din partea ”complicilor teroriștilor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.