Erdogan: Turcia va sprijini Azerbaidjanul „până la capăt”

Turcia va sprijini Azerbaidjanul „până la capăt” în conflictul cu Armenia asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah, a declarat duminică președintele turc Recep Erdogan.

„Ne rugăm ca frații noștri azeri să triumfe în aceste lupte cu cele mai mici pierderi posibile”, a declarat Erdogan, aflat în vizită în Statele Unite, citat de președinția turcă. „Vom sprijini Azerbaidjanul până la sfârșit”, a adăugat Erdogan.

Șeful statului turc a criticat de asemenea Grupul de la Minsk pentru Nagorno-Karabah, coprezidat de Franța, Rusia și Statele Unite ale Americii, care încearcă în zadar de ani de zile să găsească o soluție la conflict.

„Dacă Grupul de la Minsk ar fi luat măsuri corecte și decisive, astfel de lucruri nu s-ar fi întâmplat”, a mai spus președintele turc.

Sâmbătă seara, în momentul în care situația părea să se fi stabilizat, cele două părți implicate în conflict și-au anunțat pierderile în aceste lupte intense izbucnite în noaptea de vineri spre sâmbăta: 18 soldați armeni uciși și 12 militari azeri. Fiecare parte a raportat de asemenea moartea unui civil. Azerbaidjanul a anunțat că unul dintre elicopterele sale a fost doborât.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.