Este oficial: Premierul Republicii Moldova nu are diplomă de bacalaureat

Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova au venit cu precizări în privința informațiilor apărute în presă privind studiile premierului Chiril Gaburici, scrie UNIMEDIA.

„Astăzi în unele surse mass-media din Moldova a apărut o informație privind eventuala deținere de către premierul Chiril Gaburici a unei diplome de Bacalaureat. Informația este ruptă din contextul unui raport mai larg al Ministerului Educației oferit Parlamentului și prezentată în mod eronat. Ținem să informăm încă o dată publicul, că premierul Chiril Gaburici nu deține diplomă de Bacalaureat, lucru comunicat anterior în mod oficial presei. Înmatricularea la ASEM a lui Chiril Gaburici nu s-a făcut în baza unei diplome de Bacalaureat, fapt făcut public de premier”, se arată într-o notă informativă a Executivului.

Totodată, se menționează că Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat și verifică inclusiv versiunea prin care dosarul original de studii să fi fost substituit:

„Asta ar explica eventuala apariție a unei diplome de Bacalaureat cu însemne de falsificare. Ținem să menționăm că titlurile manipulatorii, potrivit cărora Chiril Gaburici deține o diplomă de Bacalaureat cu semne de falsificare nu își găsesc confirmare nici în raportul Ministerului Educației care menționează expres: Din actele prezentate reiese că dosarul este deschis […] pe faptul deținerii de către prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici a diplomei de Bacalaureat care poartă semne de falsificare, care, din infomațiile noastre nu există”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.