Eugen Nicolăescu: Luni va apărea un proiect de lege pe tema cardurilor de sănătate

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat duminică, la  B1 TV, că în cursul zilei de luni va apărea un nou proiect de lege pe tema cardurilor de sănătate, care va fi în dezbatere publică timp de 10 zile.

„Cred că până la 31 octombrie legea va fi în vigoare. Încercăm să adunăm mai multe autorități care să lucreze pentru a ajunge cardul la fiecare cetățean acasă. Când cetățeanul îl primește, atunci merge la medic și se începe procedura”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că se lucrează la realizarea unui cititor de carduri care să nu înregistreze și PIN-ul, dar care să coste și puțin.

„Am încercat să facem un model de cititor de carduri foarte simplu. Încercăm să facem cititioare care să sară peste citirea PIN-ului, ceea ce ar ajuta foarte mult. Suntem în discuții cu ministerul comunicațiilor pentru a identifica astfel de cititoare performante și care să fie foarte ieftine, să ne ducă până la câteva zeci de euro un cititor. Încercăm să facem o licitație națională pentru preț”, a mai spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.