Eugen Tomac și Ducu Bertzi, suspecți într-un dosar de abuz în serviciu

Președintele PMP Eugen Tomac și Ducu Bertzi sunt suspecți într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului General, potrivit unor surse judiciare.

Ducu Bertzi a fost audiat joi la Parchetul General, fiind suspectat, potrivit unor surse judiciare, de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracțiune ce ar fi fost săvârșită în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Conform surselor citate, faptele cercetate vizează perioada 2010 — 2014, procurorii investigând modul în care CA al SRR a luat decizia de achiziționa acțiuni la o societate comercială, care deținea un post de radio în Republica Moldova.

Dosarul a fost constituit în urma unei sesizări depuse de Corpul de control al premierului Victor Ponta, în care erau reclamate nereguli în legătură cu modul în care au fost cheltuite mari sume de bani la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus până în 2012 de Eugen Tomac.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.