Eurodeputat: Pokemon Go, o modalitate de a face bani încălcând legile UE

Pokemon Go este o strategie prin care se obţine acces la datele personale prin intermediul “unui joc şi printr-o sursă de venit”, susţine un eurodeputat. Marc Tarabella, eurodeputat din partea socialiştilor belgieni, a declarat ca ca solicita Comisiei Europene să lanseze o investigaţie asupra modului în care Pokemon Go respectă dreptul la intimitate al cetăţenilor europeni.

“Din punctul lor de vedere, obţinerea informaţiilor cu caracter personal este considerată un joc şi o sursa de venit sau pentru cercetare”, spune politicianul. “În Europa, protecţia datelor personale rămâne un drept fundamental. Trebuie să reacţionăm, să avertizăm şi să condamnăm ferm aceste escrocherii la scară mare”.

Tarabella spune că aplicaţia Pokemon Go încalcă legile Europene, inclusiv Regulamentul pentru Protecţia Generală a Informaţiilor, care va intra în vigoare în mai 2018. Aplicaţia creează cookie-uri care pot viola directivele europene pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Comisia nu este obligată să reacţioneze la solicitarea eurodeputatului. “Ar fi anormal să nu reacţioneze. Dacă nu depunem eforturi ca directivele să fie respectate de companii, atunci nu mai are rost să consumăm energie pentru a redacta aceste directive”.

Eurodeputatul vrea ca CE să aibă un mecanism care să avertizeze ţările UE dacă o aplicaţie anume violează legislaţia europeană. În UE există deja un sistem comun de alertă pentru produsele nealimentare potenţial periculoase care intră pe piaţa europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.