Europa Liberă: Țineți-vă bine, îl vom vedea pe adevăratul Putin în acțiune

Președintele rus, Vladimir Putin, a început să-i elimine de la Kremlin pe cei mai vechi colaboratori ai săi, astfel încât ei să nu afecteze procesul de luare a deciziilor, scrie Radio Europa Liberă, citat de Paginaderusia.

În curând lumea va afla încotro Vladimir Putin duce Rusia și cum arată un regim în care conduce o persoană care nu ține cont de nimeni.

„Îl vom vedea pe Putin cu mâinile dezlegate și liber. Pentru că până de curând, el a fost fața oligarhiei conducătoare, care este formată din vechii săi prieteni din KGB. Dar curățenia din cercul său interior, lipsirea de posturi a vechilor aliați Vladimir Iakunin și Serghei Ivanov, ar putea duce la faptul că Rusia nu va mai fi condusă de un „Putin colectiv”, ci de Putin personal”, susține site-ul.

Portalul ne reamintește faptul că președintele rus s-a eliberat deja de controlorii tradiționali, cum ar fi legea, instanțele de judecată și mass-media. El a dat clar de înțeles că nu va face concesii nici presiuni din partea societății civile. Singurii oameni care aveau impact asupra lui Putin erau membrii „politbiuroului” său, cercul lui de prieteni. Pentru o lungă perioadă de timp ei au fost părțile interesate de sistemul construit de președintele rus, care ținea cont de opiniile lor. Acest lucru le-a permis să se îmbogățească fabulos și în mod constant să facă lobby pentru interesele lor.

„Acum, în mod evident, angajamentele față de vechii amici pun prea multe piedici și sunt prea greoaie pentru libertatea unei singure persoane care crede că are o misiune istorică” – restaurarea măreției Rusiei. În orice caz, prietenii au avut un anumit rol de descurajare. Și acum, după ce ei vor fi plecat, îl vom vedea pe adevăratul Vladimir Putin în acțiune. Deci, țineti-vă bine!”, încheie publicația.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.