Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu îi cere preşedintelui Barroso clarificări

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu îi cere preşedintelui Barroso clarificări şi sursele care au stat la baza raportului MCV

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu i-a adresat o întrebare scrisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca urmare a prezentării raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV, a declarat Radu Tudor în ediţia de joi seară a emisiunii „La ordinea zilei” de la Antena 3.

În opinia europarlamentarului PNL documentul prezintă o serie de inadvertenţe şi neadevăruri care necesită clarificări din partea Executivului European.

„In ceea ce privește conținutul documentului, consider că acesta exprimă multe îngrijorări ale CE, nejustificate. Un exemplu în acest sens ar fi numărul de Ordonanțe de Urgentă emise de guvern precum și neutralitatea Avocatului Poporului. Deși, doar în anul 2010, Guvernul Boc a emis peste 130 de Ordonanțe de Urgenta iar Avocatul Poporului, de la acea vreme, nu a făcut nimic în acest sens, Comisia Europeana nu a considerat că aceste aspecte sunt suficient de grave pentru a fi menționate în rapoartele de țară din acel an. De aceea, am cerut Executivului European sa-și justifice lipsa de obiectivitate în aceasta situație”, i-a scris europarlamentarul PNL preşedintelui Comisiei Europene.

Un alt aspect deosebit de grav, în opinia europarlamentarului liberal, menționat în scrisoarea adresată Comisiei se referă la presupusele „presiuni ” exercitate de presă asupra sistemului judiciar.

„Comisia Europeană trebuie să explice cu argumente și dovezi clare cum poate exercita mass-media „presiuni nejustificate și acte de intimidare asupra sistemului judiciar” având în vedere că rolul presei este tocmai acela de a informa opinia publica. Presa trebuie sa aibă libertatea de a face investigații jurnalistice și a prezenta dovezi corecte și obiective indiferent dacă acestea se referă la un cetățean de rând sau la un magistrat”, a adăugat aceasta.

„De asemenea, consider inacceptabil faptul că un raport de evaluare al Comisiei Europene care ar trebui să fie clar, bine documentat și foarte obiectiv să cuprindă exprimări precum: „hotărârile Curții Constituționale, PAR să fi fost publicate în timp util în Monitorul Oficial”, a conchis europarlamentarul Ramona Mănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.