Eurovision, muzică, show şi interese

Inaugurat în 1956, fiind unul dintre cele mai logevive programe de televiziune din lume, Eurovision ne aduce sau nu suprize de la an la an.

Dezamăgirea produsă în ultimii ani este adusă de accentul pe care îl pun concurenţii mai mult pe imagine, decât pe voce. Ce este drept, concursul muzical Eurovision este şi un show vizual, din acest motiv multe numere încearcă să impresioneze publicul prin alte moduri decât prin muzică, de multe ori prin spectacole de lumini și artificii, prin pirotehnie, uneori ajungându-se la gesturi și costume bizare, inclusiv costume ce acoperă doar o parte a corpului.

Mai nou, moda Eurovisionului este prezenţa în concurs măcar a unui transexual, gay. Mulţi sunt de părere că nu acesta este mesajul pe care trebuie muzica să îl transmită. Dar, asa cum se întâmplă şi la consursurile de talente, atenţia este mai mult atrasă de ceea ce intriga, fapt pentru care oamenii sunt dornici de a revedea.
Eurovision tinde să pară un stadion de fotbal, cu tribune, galerii, unde oamenii scandează şi flutură steguleţe. De interesele politice nici nu se mai pune problema, ştiut fiind faptul că voturile se acordă şi din punct de vedere al acestor interese si a diverselor simpatii sau antipatii legate de o anumită ţară. Din acest motiv, concursul tinde să devina tot mai fals, muzica este plasată pe un loc codaţ, pierzându-şi tot mai mult din esenţa prin care a fost realizat inţial.

În fiecare an, este estimat un numar de 125 de milioane de telespectatori, printre aceştia aflându-se şi foarte mulţi homosexuali. Astfel, concursul muzical şi-a câştigat reputaţia din ultimii ani ca fiind un kitsch şi axat ce cauze sociale.
Cele două semifinale din acest an, au trimis, mai departe, în finala de sâmbătă, ţări precum: Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda, Islanda, Elveţia, Slovenia, Polonia, România, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda, Austria.
Ţările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.