Evadare în masă dintr-o închisoare

Circa 174 de prizonieri au evadat sâmbătă dintr-o închisoare de maximă securitate din Haiti, după ce au împuşcat mortal un gardian şi au furat mai multe arme.

O operaţiune de amploare a forţelor de securitate a fost lansată pentru capturarea prizonierilor, susţinută de trupele de menţinere a păcii de la ONU, conform Reuters. Mai multe persoane fără acte de identitate au fost reţinute. Cei 266 de prizonieri din închisoare nu purtau uniforme, ceea ce înseamnă că cei care au evadat nu au nicio problemă să se piardă în mulţime.

Cel puţin 11 prizonieri au fost capturaţi în timpul evadării.

Potrivit autorităților, prizonierii au intrat forţat într-o clădire a gardienilor şi au furat cel puţin cinci puşti semiautomate, precum şi alte arme, iar un gardian a fost împuşcat mortal.

Ministrul Justiţiei din Haiti a susţinut că un prizonier a murit după ce a căzut de pe un zid şi s-a lovit la cap în timpul evadării din închisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.