Evaluarea lui Ponta la o zi după execuțiile din PSD

Liderul PSD Victor Ponta a comentat vineri într-un interviu pentru DCNews excluderea din partid a lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, apreciind că decizia a fost corectă având în vedere declarațiile ulterioare făcute de cei doi.

„Atunci când oamenii gândesc total diferit… Eu știam, colegii mei știau, dumneavoastră mai puțin, presa, ce gândesc domnul Geoană sau domnul Vanghelie despre noi și despre viitorul partidului. După ce am luat această decizie, dacă mai era nevoie de o confirmare, toate lucrurile pe care cei doi foști colegi ai noștri le-au spus aseară denotă că decizia a fost corectă. Adică nu puteam să fim împreună dacă domnul Vanghelie și domnul Geoană chiar cred acele lucruri despre noi toți, despre mine și despre PSD. Cum putem să zicem, să zâmbim în fața camerelor că, de fapt, suntem foarte buni prieteni. Pur și simplu s-au despărțit niște drumuri”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD a mai spus că nu o să le reproșeze nimic în public celor doi. „Eu nu le-am făcut nici ieri și nu o să le fac nici azi, nici mâine niciun reproș personal domnului Vanghelie, domnului Geoană. Dacă am să le fac, le spun lor în particular. Nu o să răspund la toate acuzațiile acelea pe care le-am auzit aseară. Dacă le-aș fi auzit cu o zi înainte de ședință, poate că erau mai bărbătești, ca să zic așa. Dar, ieri, în ședință, amândoi colegii au spus că nu este adevărat, noi îl susținem pe Victor, îl vrem la conducere, este bun, este nu știu ce, după care seara au spus ceea ce gândesc cu adevărat și ceea ce știam”, a spus Ponta.

În ce-l privește pe Marian Vanghelie, Victor Ponta a afirmat că primarul sectorului 5 „are această capacitate distructivă în interior”.

Despre Mircea Geoană, Ponta a spus: „Daţi-mi voie să spun că, atunci când oameni care gândesc total diferit şi au o altă concepţie, pur şi simplu nu are rost să stea împreună, dacă nu pot”.

Ponta vede însă că „a fost o altă situaţie” în cazul lui Dan Șova. „Cu Dan Șova a fost o altă situație. El a fost sancționat ieri și sunt convins, am văzut și reacția lui, a înțeles de fapt care era problema, nu era legată de ceilalți colegi. A fost prea grăbit. Imediat după alegeri a intrat în valul acela în care trebuiau făcute schimbări. Eu cred că Dan Șova va rămâne alături de noi. Din punctul meu de vedere nu e definitivă pentru niciunul, dar în Dan Șova am speranța că a înțeles exact de ce toți colegii au gândit că trebuie să primească o sancțiune„, a declarat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.