×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:09
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Evaziunea care a uscat România
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Evaziunea fiscală s-a instalat sistemic sub protecția justiției și împotriva normelor curente, obligatorii. Avem, în acest moment, proprietari pe averea publică, cu nume și adrese. Avem eludarea legilor, cum probabil nu s-a întâmplat niciodată în istoria modernă a României. Grupuri infracționale decid invocând legi inexistente, norme de funcționare inexistente și morți care conduc instituții, la rândul lor inexistente. Negru pe alb, cu trimiteri exacte. Ordonanțe președințiale, care au obligația să întrerupă imediat fenomenul, sunt blocate în instanță. În România, legea nu mai există decât pentru victimele justiției.

Evaziunea fiscală a uscat România cu concursul dovedit al oficialităților, al grupurilor oculte care se află în spatele tuturor escrocheriilor. Bugetul statului este compromis tocmai de cei obligați să-l consolideze. La vârful sistemului se află o diversiune și incompetență ale căror origini trebuie identificate. Unica preocupare a instituțiilor pare legată de lupta cu executarea comenzilor împotriva unor adversari politici. Blocați în această abordare, moștenită agresiv de la statul totalitar, reprezentanții statului actual sunt parte a unui derapaj care transformă România în stat infracțional.

Entități fără personalitate juridică, înregistrate ilegal la ANAF, fac propria lege în profilul unor demersuri antisociale și împotriva statului de drept democratic. ONG-uri ilegale învârt în malaxoarele lor fonduri financiare cât bugetele unor regiuni, dând deja ordine justiției, manipulând instanțele. Un întreg sistem sub masca binelui public s-a format în jurul intereselor infracționale. Justiția din România este îngenuncheată, legile nu mai sunt aplicabile, iar oamenii legii fac parte dintr-un joc cu reguli stabilite prin trafic de influență. În acest moment, instituțiile de reglementare - Inspecția Judiciară și CSM și organizațiile care apără interesul public - ar trebui să aibă reprezentanți la majoritatea instanțelor din România.

În aceste condiții, responsabilizarea, de la ministru la portar, nu mai poate întârzia o secundă. Mecanismul public a fost oprit cu sprijinul justiției special dezorganizată în această direcție și al clasei politice corupte, inepte. Cu un sistem nereformat în totalitate, schimbările nu pot duce decât în punctul inițial al constituirii de după 1989. Al unei revoluții întru nimic.

Evaziunea a înlănțuit nu numai evazioniștii, ci și înalți funcționari ai statului, prin toxicitatea sistemică, prinși în angrenajul acestei subminări a interesului național. Încrederea în justiție este lovită de nulitate de drept.

Ioan VieruPublicat Luni, 11 septembrie 2017
3077
 | 43
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
-2
Ce făcuși bre, la 'mneata nu apar chiar toate comentariile ? Probabil nici nu te plătește Nistorescu după numărul de cititori ?
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+6
Tot e bine ca in sfarsit autorul se gandeste sa caute de unde vine raul si cine poarta responsabilitatea. Problema ca raul si vinovatii ii are in fata ochilor si in unele analize personale si totusi nu il vede sau nu vrea sa-l vada. Nu pot persoane separate, chiar cardasite mafiot, coordona dezastrul tarii atat de...magistral. La lucru e o cardasie ideologica pe care autorul se incapataneaza sa o ignore, in acest fel scazand impactul si credibilitatea care i s-ar cuveni! Sper ca cenzura sa publice, nu cum face constant cu comentariile mele la analizele diversioniste ale lui buduca.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Coper nic
+4
It is "probably the best " articol scris de Vieru. Ar trebui sa insiste, sa vina cu concretetzuri, sa-si faca un nume din aceasta tema ! Asa .....
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
capsoman
+6
Salvarea tarii este o noua constitutie! Politicienii care vor realixa acest deziderat vor ramane in istoria natiei.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Gornistul
-5
Autorul foloseste cuvinte mari, expresii sablon, verificate in timp ca dau bine la populime. Adica ating coarda sensibila a bizonilor, precum ca cei mari, sefii, politicul in special, (fara referire la servicii si politii de tot felul, DNA si magistrati care si ele sunt prezentate indirect ca fiind tot victimele politicului, recte ale parlamentului), sunt niste hoti si talhari. Care sug finantele, poporului muncitor, ca am evoluat, de la sange la finante! Exploatatorii! Cei carora li adreseaza manipularea, cei saraci cu duhul si saraci chiar si la propriu, sunt "exploatati", furati, terfeliti, ei, ingerasii, purii si nevinovatii "proletari"; Basca li se fura si "statul de drept" si "lupta impotriva coruptiei"! Bineinteles de politic si "clientela"! Pe cand indemn la "revolutie"# rezistenta, portocalie sau mai putin portocalie, dle V ? Cu Lulutza cum ramane? Care e ordinul?
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+8
Ca sa numai existe evaziune , desfintati aceasta aiureala numita "evaziune " , aceasta bizara fictiva abstracta "evaziune " . Asa ceva nu exista. Parazitii din Guvern sint parazitii delapidatori . Exista delapidare sau scurgere frauduloasa de fonduri publice ... Statul sa se elibereze de Corporatile financiare internationale si sa isi emita proprii bani , sa numai imprumute de la asa zisele "banci " niste escroci . Iar statul cu banii emisi sa cumpere servicii sau produse de la popor ..Dar sa cumpere corect , nu pentru un teanc de hirtii facut de un nepot al unui subsecretar de stat , asa zis studiu de fezabilitate sa dea 10O milioane de lei iar unui maturator al strazilor publice 700 de lei ..Asa se corecteaza "delapidarile " celor care lucreaza in interiorul aparatului hotesc al statului corporatist . Hotii si delapidatorii sint Statul ! Eu sint suveran si nu platesc taxe , le consider sclavie , dar daca statul vrea serviciile sau produsele mele le schimb ( nu le vind ! eu nu vind nimic , eu schimb ! .... repet , le schimb pe bilete de banca - de preferabil cu valoarea bazata pe economia locala nu bani fictivi fiat imprumutati de la femei sau evropian bank etc ...Poporul a fost atras de sistemul actual prin frauda in contracte inselatoare .
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+10
Fotmidabil denunţ ! DNA ar trebui să se sesizeze din oficiu ! În caz contrar trebuie pornite acţiuni şi împotriva ei, în special a Codruţei, că prea se fură ca-n codru sub patronajul ei direct ! Şi a lui Băsescu înainte şi a lui Johannis acum ! Stop joc ! Dar şi ...jaf !
Publicat Luni, 11 septembrie 2017
+Răspunde
Revolutie Intru Nimic
-7
"ORDONANTE PRESEDINTIALE , CARE AU OBLIGATIA SA INTRERUPA IMEDIAT FENOMENUL , SUNT BLOCATE IN INSTANTA ." Domnule Vieru , cum se face ca nu l-ati amestecat si pe presedintele Johannis in jaful organizat ? Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca actuala guvernare beneficia de sprijinul unui presedinte propulsat de PSD .....
Publicat Luni, 11 septembrie 2017
+Răspunde
Ex nihilo nihil
+10
Mai curat, mai uscat pare sa fie deviza conducatorilor Romaniei, de la Iliescu cel Cinstit pana la Presedintele cu muuulte case dar si a conducatorilor de facto, liderii marilor partide, Minstrii si cu voia dumneavoastra ultimul pe lista, El Guvernatore Maximus....
Publicat Luni, 11 septembrie 2017
+Răspunde
gmbplay
+10
Corect:legi facute de infractori pentru uz propriu care cuprind salarii babane,pensii ERE,aranjament cu procurori,judecatori si peste toate astea privirea blinda si parinteasca a SRI.
Publicat Luni, 11 septembrie 2017
+Răspunde
gmbplay @ gmbplay
0
S-a sters re ....
Publicat Luni, 11 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 13 ore şi 57 minute
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 10 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 18 minute