Evenimentul metal al toamnei – „Maximum Rock Festival”

4 zile de show, peste 20 de formaţii în două locaţii!

Maximum Rock Festival va avea loc între 15 şi 18 octombrie. În 15 şi 18 octombrie sunt programate concerte în Club Colectiv din Bucureşti, în timp ce pe 16 şi 17 octombrie, fanii sunt aşteptaţi la noua locaţie ultra-centrală a evenimentului, Arenele Romane.

Grupuri de renume, de pe întreg mapamondul, vor susţine concerte în cadrul Festivalului: Epica, Annihilator, Sirenia, SepticFlesh, Skalmold, Kistvaen, Harlott, Archer, Tiarra, Gothic, Hatemode, Zonaria, Nightrage, The Silent Wedding, Enemy of Reality, Dimlight, Sorrowful Angels, Crimena , Target, For The Wicked Elarmir. Mai mult, pe lângă concerte, participanţii vor avea parte de târguri, workshopuri, concursuri, prezentări, happening-uri, expoziţii şi multe altele!

Metaliştii de la Epica revin

Simone Simons, cea mai frumoasă solistă rock

Pentru a omagia una dintre cele mai iubite trupe de Symphonic-Metal din lume – Epica -, formaţie care va cânta în calitate de headliner la festival, vă prezentăm 20 de lucruri mai puţin cunoscute despre vocalista Simone Simons.

Pe lângă o foarte bună muziciană, Simone este considerată cea mai frumoasă solistă rock, clasându-se pe locuri fruntaşe în topurile de specialitate realizate de reviste.

Când era doar o copilă, era fană Spice Girls şi Backstreet Boys şi a vrut să înfiinţeze o formaţie cu sora ei mai mică. S-a apucat să cânte clasic după ce a ascultat albumul Oceanborn de la Nightwish, Tarja Turunen fiind una dintre cele mai mari surse de inspiraţie ale ei la începutul carierei.

Primul concert rock la care a luat parte a fost cel al formaţiei After Forever, în care activau Mark Jansen şi Floor Jansen. Simone avea 16 ani atunci şi era prietena lui Mark. Simone a început să cânte în Epica, formaţia (pe) care a făcut-o faimoasă, la doar 17 ani. Nu le-a spus părinţilor de la început despre Epica. Abia când au avut primul show, care era programat în aceeaşi zi cu recitalul corului din care făcea parte, a trebuit să le mărturisească secretul ei.

Simone este căsătorită cu Oliver Palotai, clăparul Kamelot, care este cu 11 ani mai mare şi cu 20 de centimetri mai înalt. Cei doi au împreună un băiat pe nume Vincent.

Simone a apărut pe mai multe albume Kamelot, interpretând melodii precum The Haunting (Somewhere in Time) sau House on a Hill. De-a lungul istoriei lor, Simone a fost invitată să fie solistă în cadrul mai multor turnee Kamelot. Afirmă că pentru ea Kamelot este ca o a doua familie.

În urma sarcinii i s-a schimbat timbrul vocal, lucru foarte evident pe ultimul lor album, The Quantum Enigma. În 2008 a fost diagnosticată cu MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus), iar locul ei în turneul Epica a fost luat de Amanda Somerville. Cele două au susţinut şi concerte împreună. Pe lângă Epica şi muzică, Simone are o pasiune foarte mare pentru modă şi machiaj, având un blog de acest fel. Simone nu se droghează, nu fumează, bea foarte puţin alcool, dar consideră ca viciile ei sunt bomboanele şi brioşele. Dacă s-ar face un film despre ea, ar vrea ca rolul ei să fie jucat de Amanda Seyfried sau Scarlett Johansson.

Sirenia, melanj de simfonic şi gotic

Trupa Sirenia

Acum 14 ani, în Stavanger, lua naştere, din iniţiativa acestui veritabil „Uomo Universale” heavy pe numele său Morten Veland, formaţia SIRENIA, care, adeptă a unui melanj original între acrobaţii simfonice şi elemente gotice, s-a impus rapid drept unul dintre numele de referinţă ale scenei metal internaţionale.

În luna mai a acestui an, Sirenia a lansat noul disc, The Seventh Life Path, cel mai complex şi dur din vasta carieră a grupului. Cu ocazia turneului de promovare a discului, membrii trupei vor poposi şi în România, unde vor susţine un concert în 16 octombrie.

Morten Veland, mastermind-ul din spatele Sireniei, mărturisea într-un interviu: “După ce, preţ de câteva albume, m-am concentrat să compun piese foarte melodioase şi catchy, mai scurte şi mai accesibile ca aranjamente, am simţit nevoia să depăşesc această fază. Încă de la ultimul disc, Perils of the Deep Blue, am luat-o într-o noua direcţie. Cântecele au devenit mai lungi, aranjamentele mai complexe şi am recuperat multe elemente heavy şi extreme. Am muncit din greu să aduc îmbunătăţiri nivelului tehnic, mai ales pe noul disc. Simt că aceasta a fost evoluţia naturală pentru acest material. Cred că The Seventh Life Path este cel mai heavy şi întunecat disc pe care l-am scos până acum”.

Despe concertul la Bucureşti, Morten Veland a declarat: “Am mai cântat în România în trecut şi a fost o experienţă frumoasă pentru noi. Prima dată am urcat pe scena la Sibiu, unul dintre cele mai cool şi speciale locuri pe care le-am vizitat vreodată. Am iubit imediat fanii români şi am fost foarte bine primiţi. România este o ţară cu o istorie bogată, cu multe mituri şi cultură. Abia aşteptăm să ne întoarcem!”.

Coperta discului Seventh Life Path

Cu 7 ani în urmă, Ailyn Giménez s-a alaturat trupei Sirenia.

Cel mai recent videoclip al formaţiei, Once My Light, este foarte emoţionant şi prezintă povestea unei văduve care doreşte să-şi pună capăt vieţii pentru a se alătura, în moarte, soţului ei. “Este o temă clasică despre care să scrii, un subiect nemuritor. Este ceva cu care oamenii pot empatiza. Cred că toţi ne-am simţit aşa la un moment dat în viaţa noastră”, explică Veland, adăugând: “Mereu mi-am dorit ca muzica pe care o realizez să stârnească emoţii puternice ascultătorului. Este discutabil ce e prea mult şi ce e suficient, dar, la final, cred că este vorba despre gust personal. Când compun o piesă, încerc să transmit starea pe care o simt în acel moment”.

Una dintre piesele formaţiei Sirenia va face parte din coloana sonoră a filmului Abandoned Dead. Întrebat dacă intenţionează să se aplece spre muzica de film, Veland a povestit: “Un regizor din Los Angeles a luat legatura cu mine anul trecut. Auzise piesa noastră, Ducere Me In Lucem şi s-a gândit că este perfectă pentru filmul său. Mi s-a părut o idee cool şi ceva nou pentru Sirenia, aşa că am reacţionat pozitiv din start la proiect. I-am oferit permisiunea să folosească melodia noastră şi abia aştept să văd şi filmul (…) Să trăieşti din muzică în ziua de astăzi este foarte greu. Este o luptă şi nu e deloc profitabil. Este o provocare să supravieţuieşti economic şi trebuie să faci extrem de multe sacrificii. Pe de altă parte, mie îmi este imposibil să trăiesc fără muzică, aşa că acest drum merită toate sacrificiile. Fiecare oră petrecută făcând muzica este o oră câştigată!”.

Skálmöld: „Publicul din România este fierbinte, nebun şi exploziv”

Formaţia islandeză Skalmold

Nămeţii îngheţaţi ai Reykjavíkului gem sub rafalele grele ale metalului viking practicat de formaţia islandeza Skálmöld, invitată de seamă la ediţia de anul acesta a Maximum Rock Festival.

Trupa are la activ 4 discuri, dintre care cel mai recent este Með vættum, un material care s-a bucurat de aprecierea fanilor şi a criticii de specialitate. Intens, dur, omogen şi exploziv, albumul este o mostră superbă de Viking Folk Metal, genul predilect al grupului.

Deşi versurile pieselor lor sunt scrise în limba islandeză Skalmöld are un grup fidel de fanidin afara Islandei. Cei mai mulţi dintre ei sunt interesaţi de alte culturi şi de limbi diferite de cea nativă. “Cu toate aceastea, consideră Björgvin Sigurðsson, solistul trupei, bănuiesc că dacă ţinteşti spre succesul universal, islandeza nu este cea mai fericită alegere pentru versurile tale”.

Vinul oficial al Festivalului Domeniile Sâmbureşti

Scopul iniţial al formaţiei a fost promovarea culturii islandeze. Membrii grupului voiau să folosească moştenirea, istoria şi cultura islandeze ca sursă de inspiraţie. “Avem o istorie foarte bogată, cu o mitologie îmbelşugată. Ne-a surprins faptul că, în ciuda acestui lucru, am fost printre primele trupe care s-au încumetat să amestece aceste elemente cu metalul. Limba este foarte ritmică şi dură, aşa că se combină bine cu heavy metalul. Nu cred că vom cânta vreodată în altă limbă”.

De altfel, cele mai multe trupe de succes din zona metal provin din Nordul Europei. Până la un punct, este vorba, probabil, şi despre un avantaj economic. Europa de Nord este mai puternică financiar şi de aceea are cele mai multe case de discuri.

Întrebat “Cum are loc tranziţia între un tip de treabă şi un metalist devotat, care dă totul pe scenă”, Björgvin Sigurðsson a mărturisit: “Noi încercăm să fim cât mai drăguţi cu oamenii. Măcar atât să faci pentru ei. Îmi plac persoanele simpatice şi cu picioarele pe pământ. Pentru noi, trupa a fost mereu o distracţie. Vrem ca lucrurile să rămână distractive şi să impărţim această mentalitate cu lumea. Niciodată nu am stat de vorbă despre ce se va petrece pe scenă. Efectiv urcăm acolo şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca oamenii să se bucure de spectacol. Este un privilegiu să poţi călători în toată lumea, să cunoşti oameni noi… Pentru noi, este un bonus că putem face asta în timp ce cântăm în faţa unui public, de cele mai multe ori, uimitor. Vrem să ne bucurăm de tot la maximum. Ne hrănim cu energia publicului, la fel cum ei se hrănesc cu a noastră. Când auditoriul este nebun şi entuziast, cum e cel din România, ai parte de un boost zdravăn. Adorăm să cântăm pentru voi! Aveţi ceva aparte”.

Maximum Rock Festival, evenimentul metal al toamnei

Concertul de acum este al treilea susţinut de formaţie în România.

Festivalul reprezintă fascinanta diversitate a muzicii rock. Pe de-o parte, latura întunecată şi dură a acesteia, pe de alta, cea melodioasă şi cathartică. Rockul are câte ceva pentru fiecare meloman.

“Şi pentru că nu suntem singurii care apreciază forţa uriaşă a acestui gen de muzică, ne bucurăm să anunţăm că Domeniile Sâmbureşti ne-au sprijinit într-un demers unic în momentul de faţă în România – crearea unui vin oficial al festivalului!”, afirmă organizatorii.

Cu prilejul Festivalului se lansează vinul oficial Maximum Rock Festival, într-un tiraj limitat, într-un ambalaj cu un design original, care va conţine şi logoul evenimentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.