„Excelenţă, ieşi afară, că a căzut Băsescu aseară!”

„Excelenţă, ieşi afară, că a căzut Băsescu aseară!”, au strigat deţinuţii din penitenciarul Rahova, după ce, vineri, 6 iulie, televiziunile de ştiri au anunţat suspendarea din funcţie de către Parlament a preşedintelui României. Imediat după aflarea acestei ştiri, ei au început să bată în drevele ferestrelor şi să strige cele de mai sus. În această primă reacţie, ei aveau în vedere că, de câteva zile, la Rahova este deţinut şi fostul premier Adrian Năstase. Ştirea a fost relatată în exclusivitate pentru cotidianul.ro de o sursă din rândul salariaţilor închisorii, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reamintim că, în seara zilei de 26 iunie, Adrian Năstase a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Acolo fusese internat şi operat în urma tentativei sale de sinucidere din 20 iunie, după condamnarea la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”. Sursa citată a precizat că, aşa cum ar fi declarat mai mulţi deţinuţi, gestul lor a fost atât o dovadă a solidarizării cu fostul prim-ministru al ţării, dar şi o mărturie peremptorie a faptului că nici ei nu-l mai vor pe Traian Băsescu preşedinte al României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.