Excludere din Uniunea Scriitorilor

Uniunea Scriitorilor din România funcționează din ce în ce mai mult ca o proprietate privată. Nu ești de acord cu președintele Nicolae  Manolescu, ai probleme.

Iar dacă insiști, zbori de nu te vezi. Printr-o înscenare demnă de alte vremuri, Nicolae Manolescu, președintele USR împreună cu  echipa sa de campanie l-au exclus pe Ioan Vieru, una dintre figurile distincte ale poeziei noastre de azi. Ioan Vieru a fost exclus  dintre membrii Uniunii ca la o comandă primită de la Comitetul Central. Apărându-și revista pe care o conduce de peste 20 de ani de impostura administrativă a USR, poetul Ioan Vieru a devenit ținta unei campanii fără precedent, ajungându-se, iată, la demiterea sa și la excluderea din Uniunea Scriitorilor. Considerând că astfel va împiedica justiția să se exprime asupra situației sediului publicației, Nicolae Manolescu dovedește rea credință și o descalificantă agresivitate la adresa celor care i se opun.

Zilele următoare, cotidianul.ro va găzdui un interviu cu poetul Ioan Vieru.

Alina  Rusu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.